Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Je kunt behoorlijk wat geld besparen als je voor de juiste autoverzekering kiest

Posted on

Nu het nieuwe jaar is aangebroken en de problemen rond het coronavirus zich eerder opstapelen dan verdwijnen, moet je voor jezelf concluderen dat ook het komend jaar behoorlijk pittig kan gaan worden. Je zag een groot deel van je inkomen afgelopen jaar verdwijnen door de gevolgen van het coronavirus. De lockdowns en het sluiten van niet essentiële bedrijven heeft je zeker parten gespeeld en je wilt daarom goed nagaan op welke kosten je komend jaar kunt besparen. 

Natuurlijk ben je gedurende de afgelopen maanden al uitgebreid gaan kijken naar waar je je vaste lasten enigszins kan verminderen. Je bent bewuster boodschappen gaan doen en vermijdt de Albert Heijn. Bij andere supermarkten kies je vaker voor het huismerk en je bent bewuster bezig met de dingen die je daadwerkelijk nodig hebt iedere week. Hierdoor gooi je minder eten weg en kun je iedere week stiekem toch een paar tientjes besparen.  

Door minder inkomsten ben je gaan kijken hoe je vaste lasten vermindert

Ook ben je een stuk bewuster geworden van hoe je met je energie omgaat. Waar je voorheen overal in huis de lampen aan liet, gaan nu de lampen uit als je een bepaalde ruimte niet gebruikt. Ook heb je vrijwel al je lampen vervangen door LED uitvoeringen, om zo ook op de energierekening te kunnen besparen. Op zich zijn het kleine veranderingen die niet zoveel verschil lijken te maken, maar wanneer je al je besparingen bij elkaar optelt, heb je gemerkt toch best wat meer geld over te houden aan het eind van de maand dan wat je voorheen gewend was. 

Nu het nieuwe jaar begonnen is, heb je ook een aantal contracten die vernieuwd dienen te worden. Ook hier denk je het nodige te kunnen besparen. Zo heb je vanwege minder werk bijvoorbeeld niet meer zo’n uitgebreid mobiel belpakket nodig als voorheen, reden te meer om eens te overwegen om je maandelijkse mobiele uitgaven ook enigszins te kunnen verlagen. 

Het kan geen kwaad om je huidige verzekeringen opnieuw te vergelijken

Ook moet je je autoverzekering over een paar weken vernieuwen. Je hebt de afgelopen jaren nooit echt gebruik gemaakt van je verzekering. Ieder jaar koos je er uit gemakzucht voor om je bestaande verzekering automatisch te verlengen, iets wat je met een simpele handtekening oploste en waar je verder niet echt meer naar omkeek. 

Je rijdt inmiddels al jaren schadevrij, dus je hebt meer een verzekering omdat dit verplicht is, dan dat je er daadwerkelijk om een specifieke reden gebruik van maakt. 

Zodoende dat je er stiekem nooit echt bij stil hebt gestaan dat er behoorlijk wat aanbieders zijn van verschillende autoverzekeringen. Het kan dus geen kwaad om hier een nadere blik op te werpen, alvorens automatisch te tekenen voor een verlenging van je bestaande polis, waarvan je eigenlijk niet eens op de hoogte bent van wat de inhoud betreft. 

Online kun je autoverzekeringen probleemloos naast elkaar vergelijken

Gelukkig kun je vandaag de dag op het internet heel gemakkelijk verschillende autoverzekeringen naast elkaar op een rij zetten. Met het invullen van een aantal basis gegevens krijg je al snel een overzicht van de verschillende beschikbare verzekeringen, de van toepassing zijnde voorwaarden en de bijbehorende kosten. 

Het mag duidelijk zijn dat de kosten tussen verschillende verzekeraars behoorlijk uiteen kunnen lopen. Het kan echter geen kwaad om verschillende partijen naast elkaar te zetten en de prijzen van hun producten te vergelijken. Voordat je het weet kun je een verzekering vinden bij een andere verzekeraar dan je huidige, die hetzelfde pakket voor een aanzienlijk goedkopere prijs aanbiedt. En waarom zou je meer dan nodig betalen voor een autoverzekering die hetzelfde biedt als een concurrent die enkele honderden euro’s goedkoper is per jaar?

0