Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

In vorm blijven met een e-bike

Posted on

Een e-bike is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan ‘in vorm blijven’. Maar we laten je graag zien waarom wij denken dat je met een e-bike makkelijker in shape blijft. Dat heeft alles te maken met het feit dat een e-bike drempelverlagend werkt. Steeds meer mensen ontdekken dit. De e-bike is al jaren met een opmars bezig. Vorig jaar zijn er zelfs meer elektrische fietsen verkocht dan (nieuwe) normale fietsen. Dit toont aan dat de doelgroep van elektrische herenfietsen ook steeds breder wordt en sportieve mannen vallen inmiddels ook in die doelgroep. 

Waarom neemt de populariteit van de e-bike toe?

Dat de populariteit van de e-bike toeneemt heeft te maken met een aantal dingen: de prijs wordt aantrekkelijker, een aantal jaren terug was een e-bike voor veel mensen te duur, maar mede doordat er ook steeds meer e-bikes op de markt komen en de concurrentie dus toeneemt, wordt de prijs steeds scherper. 

Daarnaast neemt de kwaliteit toe. Techniek staat niet stil en (elektrische) fiets merken blijven zich in rap tempo verder ontwikkelen om de concurrentie voor te blijven. De elektromotoren worden krachtiger en de accu’s hebben een steeds grotere actieradius. 

Ook het design ontwikkelt zich. Accu’s worden steeds vaker bijna onzichtbaar in het frame verwerkt, het uiterlijk van e-bikes wordt sportiever. 

E-bike spreekt een sportiever publiek aan

Niet alleen het uiterlijk van de fiets, maar ook de mensen die de fietsen aanschaffen zijn sportiever en willen meer uit hun fiets halen. Zo worden er bijvoorbeeld nu e-mountainbikes ontwikkeld. Krachtige fietsen die echt gemaakt zijn voor ruig terrein. Ga je mountainbiken op een e-bike? Niemand zal beweren dat je dan niet sportief bezig bent, want het vraagt hoe dan ook om genoeg inspanning. Maar je krijgt op de momenten waarop het een beetje taai wordt net even een lekker een zetje in de rug. Ideaal toch? Je zult zien dat een elektrische mountainbike ervoor zorgt dat je makkelijker op je fiets stapt en gaat crossen. 

Met een elektrische fiets kom je in beweging

Dat geldt ook voor andere e-bikes. Het feit dat je de ondersteuning kunt aanzetten en opvoeren wanneer dat nodig is werkt drempelverlagend. Je stapt eerder op de fiets. Als je op een gewone fiets zou moeten stappen zul je zien dat je vaker excuses bedenkt: “Ik ben een beetje moe. Ik heb een drukke dag gehad. Laat ik de auto maar pakken of laat ik maar gewoon thuis blijven.” Dit gevoel ervaar je minder wanneer je de mogelijkheid hebt om op een elektrische fiets te stappen. Als de e-bike ervoor zorgt dat je wél in beweging komt, in plaats van thuis blijft of de auto pakt – dan helpt dit vervoermiddel zeker om jou in vorm te houden. 

Wordt de elektrische fiets ook jouw vervoermiddel? Voor je dagelijkse boodschap of een recreatieve fietsvakantie met vrienden? Sla dan nu je slag. Speciaal voor Vaderdag kun je in de winkels van Stella terecht voor geselecteerde vaderdagactiemodellen: extra scherp geprijsde herenfietsen (of je nu vader bent of niet!) in de hipste kleuren, met voorwiel- of middenmotor. Bovendien, uniek in de e-bikebranche op dit moment: deze e-bikes zijn gewoon op voorraad en dus direct leverbaar. Zo kun je vrijwel meteen op je fiets stappen!

0