Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

In 6 stappen naar jouw nieuwe droomkeuken

Ben je van plan om een nieuwe keuken te kopen en kan je een paar goede tips gebruiken? Een keuken kopen of verbouwen is een flink project. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk, en die voorbereiding begint hier! Niet alleen het bepalen van het budget, maar ook het oriënteren naar de gewenste keukenapparatuur en het keukenblad. Het kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen als je serieus te werk gaat. Om je daarom op weg te helpen met een stappenplan. 

Doe keukeninspiratie op!

Wat wil je wel en absoluut niet in jouw nieuwe keuken? Door dit voor jezelf helder te hebben geeft dit duidelijkheid in een gesprek met de keukenadviseur. Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo ontdek je onder andere welke stijl het beste bij jou past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat ook goed te zien aan onze opgeleverde keukens bij onze klanten! Wil je de laatste trends in je keuken? Bekijk dan hier al onze blogs met de laatste keukentrends en laat je inspireren! Genoeg inspiratie opgedaan? Ga alvast zelf aan de slag met onze keukenplanner. Wij hebben een speciale tool waarin je zelf gemakkelijk jouw nieuwe keuken in 3D kunt ontwerpen. Hierin krijg je een goed beeld van jouw nieuwe keuken en zie je wat er allemaal mogelijk is.

Meet de keukenruimte op

Zorg dat je een tekening op schaal van de keukenruimte hebt. Of meet de ruimte op zodat je een goede indicatie hebt van de afmetingen. Houdt ook rekening met bijvoorbeeld de hoogte van een vensterbank of raam en de totale hoogte tot het plafond. Moet er rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een deur in de ruimte? Neem dit mee naar de afspraak met de keukenadviseur. Hoe exacter de afmeting, hoe beter en efficiënter de ruimte ingedeeld kan worden. 

De ideale keukenindeling

Stel je bij het indelen voor dat je aan het koken bent in de nieuwe keuken… Doe je dit het liefst alleen of met zijn tweeën? Altijd uitgebreid of zo min mogelijk? De door jou gemaakte voorstelling van de ideale keuken en de beschikbare ruimte zijn doorslaggevend voor de indeling. Hoe beter de indeling hoe efficiënter je kan werken in de keuken. In de keuken zal de af te leggen afstand vooral bepaald worden door de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Samen vormen deze de werkdriehoek of keukendriehoek. De loopafstand kan je berekenen door de lengte van de zijden op te tellen. Bij een optimaal ingerichte keuken zal dit tussen de 6 en 8 meter liggen. Tip!: Het meest ideale is om de afstand tussen de spoelbak en onder de twee meter te houden omdat hier de meeste interactie gebeurt.

Bespreek jouw budget.

Naast het bespreken van de keukenwensen is het ook goed om jouw keukenbudget te delen. Hier wordt vaak wisselend over geschreven op verschillende websites. Bij Kitchen4all gaan wij op een transparante manier het gesprek in. Als u een eerlijk voorstel wilt, is een eerlijke indicatie van uw budget nodig om tot een passend keukenvoorstel te komen. Verderop in dit artikel geven wij een indicatie wat u kunt verwachten van een keuken met een bepaald budget.

Keukenmontage en -installatie.

Als het definitieve ontwerp is gemaakt blijft de keukeninstallatie nog over. Ga je dit zelf doen, ken je bekenden of wil je dit graag door Kitchen4all laten regelen? Het plaatsen van een nieuwe keuken omvat drie fasen: het technische voorbereidende werk met leidingwerk, het monteren en het aansluiten van de nieuwe keuken. Met leidingwerk moet je denken aan factoren zoals waterafvoer, gastoevoer en verlichting. Ligt alles op de juiste positie of moeten er nog leidingen worden verplaatst? Door het voorbereidende werk verloopt het monteren van de keuken voorspoedig. Er hoeven dan namelijk geen aanpassingen meer te worden gemaakt als de keuken wordt geplaatst. Tot slot wordt alle apparatuur aangesloten. Bespreek van te voren met de adviseur wat de verwachtingen zijn en maak duidelijke afspraken hoe en door wie de keuken wordt geplaatst. 

Persoonlijk keukenadvies bij Kitchen4all

Ben jij er nog niet helemaal uit welke keuken het beste bij jouw levensstijl past? Of heb je andere vragen over jouw perfecte keuken? Bekijk online onze moderne keukens of vraag een gratis adviesafspraak aan. Tijdens deze persoonlijke afspraak bekijk je jouw wensen en helpt de adviseur jou om jouw droomkeuken te realiseren. Altijd met het oog op jouw budget.

0