Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe zet je thuis de lekkerste koffie?

Posted on

Het afgelopen jaar hebben we met zijn allen vanuit huis moeten werken. Dit kwam natuurlijk door de wereldwijde epidemie, maar we zien dat dit de gateway is geworden naar meer thuis werken in het algemeen. Zowel werknemers als werkgevers ein daar nu de voordelen van in. Geen lange tijden meer in de file en door de hedendaagse technologie is het erg makkelijk op afstand werken. Daarnaast waren vooral werkgevers bang dat werknemers vanuit huis niet genoeg zouden doen, maar nu blijkt dat men vanuit huis juist productiever is. Velen van ons zullen in de toekomst dus ook meer thuis kunnen blijven werken, en dan wil je natuurlijk wel een lekker kopje koffie bij hebben. Hoe je die thuis maakt, vertellen we je hieronder.

Verse koffiebonen

De allerlekkerste koffie maak je van verse koffiebonen. Dat wil zeggen dat je deze bonen dus zelf moet malen. Dit kan in een losse koffie molen, of in een koffiezetapparaat die dat zelf doet. Als je je bonen zelf maalt, dan is je koffie het meest vers… veel verser dan wanneer je koffie koopt die al gemalen is. Let wel op dat de kwaliteit van de koffie achteruit gaat als deze wordt blootgesteld aan lucht. 

Laat gemalen koffie niet te lang liggen

Zaak dus om precies de juiste hoeveelheid bonen te malen voor de koffie die je gaat zetten. Maal niet direct alle bonen, zodat je daarna sneller koffie kunt zetten! Dit al de smaak zeker niet ten goede komen! Als je nog koffiebonen over hebt in de zak, sluit de zak dan luchtdicht af met een sluitstrip. Bewaar koffiebonen altijd op een koele en donkere plek. Op deze manier blijft de kwaliteit van de koffiebonen optimaal en de smaak van je koffie perfect.

Je zult er versteld van staan hoeveel beter koffie smaakt als deze wordt geserveerd in een kopje dat van te voren warm is gemaakt. Niet voor niets dat men dit in een goede koffiebar altijd doet. Tegenwoordig zijn er ook veel koffiemachines op de markt die een dergelijke verwarmfunctie voor het kopje hebben. Heb je dit niet, dan kun je je kopje voor gebruik onder een hete kraan houden. Probeer het maar eens uit en ontdek het verschil!

Houdt je koffiemachine schoon!

De lekkerste kop koffie zet je met een schoon koffiezetapparaat. Maak dus elke keer na het gebruik daarvan het apparaat goed schoon. Als er oude koffieresten in de koffie terecht komen zorgt dit vaak voor een bittere smaak van je koffie. Schoonmaken is nog belangrijker als je met melk werkt. Maak je stoompijpje altijd goed schoon na gebruik en reinig de machine elke dag! Ook een onderhoudsbeurt is erg belangrijk! Hiermee zorg je dat je apparaat langer meegaat en je de lekkerste koffie kan zetten… en zo nog beter vanuit huis kunt werken.

Een heerlijke cappuccino maken? Gebruik dan koude melk. Koude melk geeft je meer tijd om de melk op te schuimen zonder dat het al te warm is. Daarbij raden we aan om volle melk te gebruiken. Volle melk heeft meer eiwitten en vetten wat de melk veel geschikter maakt om op te schuimen.

Ga op zoek naar jouw favoriete koffie

Iedereen heeft een andere voorkeur wat betreft zijn of haar koffie. Kies daarom de melange die het best bij jouw smaak past. Heb je voorkeur voor een uitgesproken smaak? Kies dan voor koffiebonen met een uniek karakter. Het kiezen van de juiste koffie is niet zo makkelijk. Het is een kwestie van proberen en testen… maar dat is nu juist ook weer het leuke ervan!

0