Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe vraag je online een Turkije visum aan?

Turkije is onder Nederlanders een uitermate populair vakantieland. Wel is het zo dat de meeste toeristen uit Europese landen Turkije niet binnenkomen zonder visum. Dit geldt ook voor Nederlandse en Belgische toeristen. Een visum wordt afgegeven door Turkije zelf en geldt als de officiële Turkse toestemming dat je het land binnen mag komen. Zo kan Turkije controle uitoefenen op wie het land binnenkomt. Tot 2015 was het nog mogelijk om in Turkije zelf op de luchthaven een visum aan te vragen. Dit is nu niet meer mogelijk, je moet reeds bij aankomst in Turkije in het bezit zijn van een e-visum.  Een online visum aanvragen is tegenwoordig dus de meest voor de hand liggende mogelijkheid.

Geldigheid Turkse visa

Een van de voorwaarden van een visum voor Turkije is dat het Turkse visum een bepaalde geldigheidsduur heeft. Het visum is 180 dagen geldig, ingaande op de dag dat je in Turkije aankomt. Houd daarom rekening dat je paspoort ook nog minimaal 180 dagen na aankomst geldig moet zijn. Met het visum heb je tijdens de geldigheidsduur onbeperkt recht om zo vaak als je wilt Turkije binnen te reizen en je maximum aantal aaneengesloten dagen dat je mag verblijven is 90 dagen. Bij het meerdere keren inreizen worden de dagen bij elkaar opgeteld tot je het maximum van 90 dagen hebt bereikt.

Uitzonderingen

Afhankelijk op welke manier je naar Turkije komt kunnen er situaties zijn, waarbij je wel Turkije binnenkomt maar geen visum nodig hebt. Dit is van toepassing als je op doorreis bent en een tussenstop in Turkije maakt. Voorwaarde is wel dat je niet langer dan 24 uur op de luchthaven verblijft. Ook als je een cruise gaat maken en het schip meert in een Turkse haven aan voor niet langer dan 72 uur dan is een visa niet nodig. Je mag overigens in die tijd niet de stadsgrenzen van de aanmeerplaats verlaten. Ga je in Turkije studeren, dan heb je een speciaal visum nodig die je bij de Turkse ambassade of consulaat aan moet vragen. Wil je voor langere tijd in Turkije verblijven, dan moet je een verblijfsvergunning aanvragen bij de Turkse ambassade.

Welke gegevens nodig voor aanvraag e-visum?

Een visum online aanvragen doe je makkelijk via www.evisumturkije-aanvragen.nl, let op dat je hiervoor bepaalde gegevens bij de hand moet hebben. Dit zijn namelijk je persoonlijke gegevens die overeen moeten komen de gegevens in je paspoort. Voor een groepsaanvraag moet je van alle medereizigers de paspoortgegevens hebben. Het visum kost € 25,-, houd dus ook je bankgegevens bij je als je met iDeal wilt betalen of je creditcard. Je visum ontvang je in je e-mail. Dit is voldoende, maar je hebt ook de mogelijkheid om het visum per post te laten komen.             

0