Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe houd jij je kantoorstoelen schoon?

Posted on


Het hebben van een schone bureaustoel is uiterst belangrijk om een goede prestatie te kunnen leveren op de werkvloer. Dat spreekt natuurlijk voor zich omdat u niet fijn kunt werken op een vuile stoel. In dit artikel informeren wij u over hoe u het best al uw Stoelen op uw kantoor schoon houdt.

Type vervuiling

De type vervuiling zijn erg eenvoudig een te duiden. Namelijk in vuil dat  je wel en niet ziet. Nu is dat erg op zichzelf staand maar het is ook belangrijk om te weten dat niet zichtbaar vuil ook erg slecht kan zijn voor de prestaties op het werk.

Voorbeelden van vuil dat u wel ziet zijn bijvoorbeeld: dat uw stoel dof wordt en dat er plekken of kringen op zitten. Voorbeelden van vuil dat u niet ziet zijn: Bacteriën, Huisstofmijt en huidschilfers.

Omdat mensen erg veel haren en huidcellen verliezen op een dag is een bureaustoel de hemel voor huisstofmijten. Dit komt dus door de voeding van huidschilfers en haren bijvoorbeeld. Ook is het er warm en vochtig. Zodoende zijn alle ingrediënten voor huisstofmijt aanwezig.

Tenslotte kunt u vuil makkelijk laten vaststellen door eens een ferme klap te geven op de zitting of leuning. Vaak komt er stof uit die in de lucht gaat hangen. Ik hoef u natuurlijk niet uit te leggen dat de lucht vervuild is na deze klap. Zorg dus dat je je kantoorstoelen goed bijhoudt met de schoonmaak. Kijk voor meer informatie voor goede kantoorstoelen op officetopper.be

Nadelen vuile bureaustoel

Het inademen van de vieze lucht die uit een stoel komt kan natuurlijk nooit goed zijn voor uw gezondheid. Gevolgen van vuile stoelen waar veel stof uitkomt kunnen leiden tot astmatische klachten zoals een verstopte neus, tranende ogen en een jeukende huid.

U raadt het natuurlijk al. Waar klachten zijn zijn ook afmeldingen. Doordat u dus vuile stoelen op de werkvloer hebt staan is er veel meer sprake van verzuim. Als werkgever zijnde zijn verzuimdagen een grote kostenpost in uw onderneming. Tenslotte gegeven vuile stoelen ook een slechte uitstraling naar al uw medewerkers. Laat staan al uw klanten die u graag op uw werkvloer ontvangt om zo mooie deals te kunnen maken.

0