Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe bereid je je voor op een motor roadtrip naar Zuid Frankrijk?

Posted on

Frankrijk is een erg populair vakantieland, er zijn mooie stranden, gezellige dorpjes en natuurlijk lekker stokbrood. Frankrijk is ook een goede bestemming voor een roadtrip met de motor. Er zijn diverse landschappen en mooie routes te vinden in Zuid-Frankrijk, ideaal voor een roadtrip met de motor. In dit artikel staan enkele tips die je zullen helpen om je goed voor te bereiden op je trip door Zuid-Frankrijk.

1. Kies de juiste route

De juiste route is erg belangrijk, kies een leuke route en zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om overdag van hotel naar hotel te rijden. Houd er rekening mee dat je tussendoor ook moet eten en drinken en af en toe een pauze moet houden. Plan voor een dag dus niet een te lange afstand. Kies een aantal leuke plekken en dorpjes uit en boek van tevoren alvast je hotel (zeker wanneer je in het hoogseizoen gaat).

2. Neem de juiste spullen mee

Zorg ervoor dat je op verschillende weersomstandigheden voorbereid bent, je weet maar nooit of er ineens een regenbui aankomt. Kies voor een goede rijbroek, een comfortabel shirt en goede schoenen. Kies ook zeker een goed helm, deze kan je kopen bij Voordeelhelmen. Ga bijvoorbeeld voor een stoere Roof helm en je bent zeker goed beschermd. Neem verder ook voldoende water mee, dit zorgt ervoor dat je altijd goed gehydrateerd bent.

3. Neem altijd een kaart mee

Natuurlijk heb je tegenwoordig bijna altijd wel bereik en GPS, maar in sommige gebieden werkt dit helaas niet altijd goed. Neem voor de zekerheid een kaart mee, stel dat de GPS het niet meer doet, dan heb je altijd nog de kaart. Je wilt natuurlijk niet verdwalen tijdens je roadtrip, dus zorg ervoor dat je een kaart meeneemt.

4. Oefen met het rijden van lange afstanden

Tijdens een roadtrip met de motor ga je lange afstanden afleggen. Je gaat rijden door een onbekend gebied in Zuid-Frankrijk waar de wegen anders zullen zijn dan in Nederland. Probeer in Nederland al een paar keer een langere afstand af te leggen, zo kan je hier alvast aan wennen.

Bovenstaande tips zullen je helpen om je goed voor te bereiden op je roadtrip door Zuid-Frankrijk met de motor. Zorg ervoor dat je voor je vertrekt je motor laat controleren door een monteur en dat je motor goed is afgesteld. Neem ook altijd een noodpakketje mee met enkele belangrijke reserveonderdelen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker gaat genieten tijdens deze roadtrip, je doet het immers voor je plezier. Maak je niet te veel zorgen en probeer van elk moment te genieten.             

0