Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Het verschil tussen een prepaid abonnement en een sim only, wat kies jij?

Posted on

Met een prepaid abonnement zet je steeds een tegoed op je simkaart. Dit tegoed koop je via de website van je provider of in de winkel. Door het invoeren van een code kun je het gekochte beltegoed op je simkaart zetten. Als je belt, sms’t of het internet gebruikt via je telefoon dan gaat dit van je tegoed af. Zodra je tegoed op is kun je niet meer bellen, met uitzondering van 112. Je moet vervolgens opnieuw naar de winkel of de webshop van je provider om tegoed bij te kopen. Je krijgt achteraf echter geen rekening van je belkosten omdat je deze vooraf betaald. Wel is het bellen, sms’en en het internetgebruik via het zogenoemde prepaid abonnement  duurder per minuut dan wanneer je kiest voor een telefoonabonnement.

Een telefoon abonnement afsluiten

Op het moment dat je een telefoon abonnement afsluit ga je een contract aan met een provider. Je betaald elke maand een bepaald bedrag en daarvoor krijg je een bundel. Een bundel bevat een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Hoe meer je betaald hoe groter je bundel is. Het telefoon abonnement duurt meestal 1 of 2 jaar. Je kunt kiezen voor een abonnement met telefoon of een sim only.

Gebruik jij jouw smartphone extreem weinig?

Een prepaid abonnement is alleen heel erg handig en voordelig wanneer je zeer weinig gebruik maakt van je smartphone. Kies je voor een prepaid tegoed dan is het tegoed onbeperkt houdbaar. Maar daar moet je wel mee opletten want je moet wel regelmatig je telefoon gebruiken of opwaarderen! Denk hierbij aan ongeveer eens per half jaar. Gebruik je jouw telefoon helemaal niet en waardeer je m ook niet op dan sluit de provider je telefoonnummer af en verlies je het beltegoed. Voor een nieuwe aansluiting moet je vervolgens weer opnieuw aansluitkosten betalen en je kunt niet je oude nummer meer terug krijgen. Dus ook als je jouw telefoon heel weinig gebruikt wordt er bij een prepaid abonnement verwacht dat je wel blijft betalen en bellen.

Maak jij veel of extreem veel gebruik van je smartphone?

Maak jij iedere dag gebruik van je smartphone, of misschien wel de hele dag door, dan kun je veel beter kiezen voor een telefoon abonnement. Als jij iemand bent die de hele dag op zoek is naar handige apps die het leven aangenamer maken en constant online bent om in contact te blijven met al je vrienden, dan is een abonnement beter. Wil jij van een prepaid tegoed overstappen naar een sim only abonnement? Dan is het vaak lastig om je nummer te behouden. Wil jij van prepaid naar abonnement met nummerbehoud? Dan heeft KPN de oplossing voor jou.

Een abonnement met of zonder telefoon?

Er zijn twee verschillende telefoonabonnementen te kiezen. Je kunt namelijk kiezen voor een abonnement met telefoon of voor alleen een simkaart ofwel sim only. Het prettige aan een sim only abonnement is dat je geen telefoon hoeft te betalen via je abonnement. Je gebruikt namelijk gewoon je eigen telefoon en stopt hier het sim only kaartje in. Ben je toch toe aan een nieuwe smartphone? Dan is het voordeliger om een losse smartphone zonder abonnement te kopen en daarbij het sim only abonnement af te sluiten. Bij de provider ben je namelijk vaak veel meer kwijt voor een los toestel dan bij een belwinkel. Soms loopt het prijsverschil maar liefst op tot wel 50%!

0