Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

HEB JIJ BINNENKORT JE EIGEN MAN CAVE?!

Posted on

Voor veel mannen is de man cave de ultieme droom; een ruimte waar je je kan terugtrekken, alleen of met vrienden. Een ruimte die ingericht is naar jouw wensen en een plek waar je kan doen en laten wat je wil. Er zijn robuuste materialen gebruikt, midden in de kamer staat een pooltafel en er zijn voldoende schermen om maar liefst 3 verschillende sportwedstrijden te volgen of 3 verschillende games te spelen. Uiteraard mag een bar(globe) met jouw favoriete drankje niet ontbreken. Klinkt fantastisch, maar hoe zorg je ervoor dat dit realiteit wordt? 

Waar is je man cave voor bedoeld?
Ga na waarom je behoefte hebt aan een ruimte om de dagelijkse drukte te ontvluchten. Mogelijk wil je graag een plek hebben om je hobby uit te oefenen. Bijvoorbeeld omdat je twee verschillende 3D-printers hebt met stapels 3D-filament. Of het wordt juist een gezelschapsruimte, waar vrienden regelmatig over de vloer komen om poker te spelen. Je zult begrijpen dat in beide gevallen de inrichting totaal verschillend zal zijn. 

Wat is een geschikte ruimte?
Leuk en aardig allemaal, dat we tegenwoordig ook in Nederland man caves kunnen integreren. Echter, als we even de situatie vergelijken met de Verenigde Staten, waar een gemiddeld woonhuis toch al gauw enkele malen groter is, kun je je afvragen of er überhaupt geschikte ruimtes zijn in onze Vinexwijken vol rijtjeshuizen. Lang niet iedere woning in Nederland heeft bijvoorbeeld een kelder of zolder. En als die er al is, is deze vaak functioneel ingericht. Je zult dus creatief moeten zijn in het vinden van de geschikte kamer of ruimte. 

Out of the box
Ga eens buiten de vaste kaders denken, in de meest letterlijke vorm… Heb je buitenshuis nog een mogelijkheid om jouw eigen plek te creëren? Misschien die oude schuur opknappen, een gloednieuw tuinhuis neerzetten of een grote blokhut bouwen. Het kan allemaal, als er voldoende ruimte is!

Thema & stijl
Zodra je de juiste ruimte hebt gevonden, en je vrouw en/of gezin is het hiermee eens, kun je nadenken over een thema. Nu begint de echte pret! Welke materialen laat je terugkomen, hoe ziet het kleurgebruik er uit, wat voor verlichting selecteer je etc. Ook hier is het belangrijk om altijd terug te denken aan wat het doel van je man cave is. Voordat je helemaal enthousiast bent en in je hoofd al alles ingericht hebt, moet je zeker weten dat die twee 3D-printers ergens kunnen staan. Ook wil je voldoende opbergruimte hebben voor het filament en andere accessoires. Mocht je nu daadwerkelijk over een 3D-printer beschikken, dan kun je helemaal zelf de stijl van je cave ontwerpen en printen! 

Financiële middelen
Omdat het bolwerken van een dergelijke ruimte al een flinke investering op zich is, geven wij enkele tips om te besparen op de inrichting. Door zoveel mogelijk zelf te doen, heb je eventuele aannemerskosten uitgespaard. Daarnaast kun je diverse materialen hergebruiken of eens een kringloopwinkel binnenstappen. Mogelijk dat zelfs een kroeg in je omgeving recentelijk gesloten is, waar jij mooi een tweedehands bar(kruk) op de kop kunt tikken. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden om niet de hoofdprijs te hoeven betalen. Wees lekker creatief! 

Genieten maar
Het was even ploeteren en mogelijk ging dit gepaard met het nodige gevloek, maar eindelijk is het zover; na uren, weken of misschien zelfs maanden werk is ie af: jouw eigen man cave! Hier kun je heerlijk tot rust komen, met vrienden afspreken of lekker p(r)intjes maken. Jouw ultieme droom is gerealiseerd! 

0