Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Groot stuk buikspek bereiden op barbecue

De beste spek is gegrilde spek!

Spek bakken in de keuken kan soms een hele bedoening zijn: het vet maakt alles vuil en de geur blijft vaak een dag of twee hangen. Hierdoor eten we soms minder spek dan we zouden willen. Maar alles verandert wanneer je buikspek naar buiten brengt. Een groot stuk buikspek bereiden op de barbecue is de beste spek! Buikspek bereiden op de bbq bakt snel en gelijkmatig. De donkere buitenranden zijn bevredigender dan het knapperige centrum op de meeste braadpannen. Mals buikspek bereiden op de barbecue geeft je trouwens het voordeel dat je nadien niet je volledige fornuis moet ontvetten. Op de barbecue spettert het nergens naartoe! Daarnaast drijft de geur af in de openlucht. Of misschien meer realistisch gezien: verderop naar je buren, waardoor onschuldige omstaanders plotseling hunkeren naar spek of binnen een minimum aan tijd aan je deurbel hangen.

Kan ik buikspek bereiden op de bbq en hoe?

Spek direct op de grill leggen is geen goed idee. Het behoort zelfs tot een potentieel brandgevaar en zal ongetwijfeld een grote puinhoop veroorzaken. Maar er is geen reden waarom je de hitte van de barbecue niet zou kunnen gebruiken om spek te grillen.
Mals buikspek bereiden: recept voor durvers!

Sommige barbecueroosters zijn voorzien van een ingebouwde hete plaat die uiteraard geweldig zijn voor het grillen van spek. Een groot stuk buikspek bereiden op de barbecue en er gebakken eieren en gegrilde toast aan toevoegen resulteert in het perfecte barbecue-ontbijt (mocht je je partner willen verrassen tijdens het kamperen)! Leg de spek op aluminiumfolie zodat het vet niet in het vuur kan sijpelen. Gril de spek bijvoorbeeld met ongepelde aardappelen en een frisse mengeling salade.

Voor de durvers: Leg op de bodem van een papieren zak (bijvoorbeeld een broodzak) een paar reepjes spek om een ​​vettig “speknest” te maken en voeg er vervolgens eieren aan toe. Vouw de zak om, bevestig hem aan het uiteinde van een stok en gril het geheel ongeveer 7 à 10 minuten over de barbecue. Eet recht uit de zak, maar let wel op dat het niet over je schoot loopt!

0