Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Google Pixel 6-bugs: moeten mensen de telefoon vermijden?

Posted on

De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn mobiele telefoontoestellen, die door veel gebruikers als geweldig worden ervaren. Echter hebben deze telefoons ook enkele ‘bugs’ waar je rekening mee moet houden als je van plan bent ze aan te schaffen. 

De vingerafdrukscanner 

Een van de meest bekende problemen van de Pixel 6-reeks mobiele telefoontoestellen heeft te maken met de vingerafdrukscanner. Een veel voorkomende klacht is dat de vingerafdrukscanner niet zo goed werkt in de praktijk. Of het scannen van een vingerafdruk verloopt traag of je zult de melding krijgen dat het scannen is mislukt. 

Je kunt dit probleem verhelpen door stevig met je vinger te drukken op het scherm. Daarnaast zou je volgens Google ervoor moeten zorgen dat je scherm schoon is. Vuil en vlekken zouden mogelijk ervoor kunnen zorgen dat het scannen van je vingerafdruk traag verloopt of zelfs mislukt.  

Vingerafdrukscanner kan ook breken 

Geloof het of niet, maar er zijn ook gebruikers, die hebben ervaren dat de vingerafdrukscanner ook stuk kan gaan. Dit gebeurt meestal wanneer gebruikers de batterij van het toestel leeg laten lopen. Je kunt dit probleem verhelpen door te kiezen voor de optie fabrieksinstellingen herstellen. Het probleem kan zich echter weer voordoen als je de batterij leeg laat lopen. Gelukkig doet dit probleem zich niet bij elke telefoon voor. 

Als je bijvoorbeeld een gokje aan het wagen bent op Unibet roulette online, dan is het niet erg handig als de batterij van je mobiel leegloopt en je op gegeven moment helemaal niet meer op je mobiel kan omdat de vingerscanner stuk is. Je bent dan in de spanning en wil weer snel verder met het spel. Het is dan erg vervelend als je eerst de fabrieksinstellingen moet herstellen alvorens je weer optimaal gebruik kunt maken van je mobiel. 

Gelukkig ziet het ernaar uit, dat dit probleem te verhelpen is middels een software update. Als de scanner weer werkt na de fabrieksinstelling hersteld te hebben, dan duidt dat op een software probleem. Google zou een software update kunnen uitvoeren om dit probleem in de toekomst te verhelpen. 

Schermproblemen

Naast het probleem met de vingerafdrukscanner krijgen gebruikers zo nu en dan ook te maken met schermproblemen. Gebruikers merken zo nu en dan, dat hun scherm flikkert wanneer er op de aan/uit knop wordt gedrukt, terwijl de mobiel uitgeschakeld is. Weer anderen merken dat er een groene tint op het scherm zichtbaar is. 

Hoewel er nog geen oplossingsmodellen voor de groene tint op het scherm zijn, kun je het probleem van het flikkerend scherm wel verhelpen door hard te drukken op de aan- en uit knop om je mobiel aan te zetten. 

Of je nu moet investeren in een Google Pixel 6 of niet hangt helemaal van jou af. Wil je je mobiel voornamelijk gebruiken om te bellen en gebeld te worden, dan is de Google Pixel 6 wellicht iets voor jou. Wil je je mobiel voor veel meer zaken gebruiken, dan moet je het kopen van deze type mobiele telefoon eerst goed overwegen. 

0