Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Gebruik je je auto nu minder? 3 Tips

Posted on

De huidige corona omstandigheden hebben ertoe geleid dat steeds meer mensen thuiswerken en daardoor hun auto minder gebruiken. Stonden er een aantal maanden geleden nog enorme files op de Nederlandse snelwegen, de laatste weken is het aantal files juist flink afgenomen. Ben jij in het bezit van een auto en heeft jouw werkgever besloten om jou voorlopig thuis te laten werken? Dan heb je nu misschien een auto in bezit, die eigenlijk niet echt meer noodzakelijk is. De kosten, zoals die van de wegenbelasting en de verzekering, lopen gewoon door en tegelijkertijd moet de auto ook weer op tijd apk gekeurd worden. Ben je op zoek naar een oplossing? Wij zetten drie mogelijkheden voor je op een rij.

Je auto verkopen

Verwacht jij dat je de auto voorlopig niet meer nodig hebt? Dan kun je overwegen om je auto te verkopen. Een stilstaande auto kost al snel meer dan 100 euro per maand en tegelijkertijd wordt ook de restwaarde lager. Bezit je een oude auto met weinig restwaarde? Kies dan voor een autosloperij. Zij helpen je snel van je auto af en geven een vergoeding. Zo ben je snel van je vaste lasten af.

Let op: als je verwacht dat je binnen een aantal maanden weer een auto nodig hebt, is dit wellicht niet de meest voordelige mogelijkheid.

Een (kleinere) benzine of elektrische auto kopen

Misschien ben je inmiddels tot de conclusie gekomen dat het hebben van een auto een dure aangelegenheid is, zeker als je de auto weinig gebruikt. Zeker zware diesels kosten stilstaand veel geld en zijn alleen rendabel als er veel kilometers worden gemaakt. Verwacht jij dat je de komende maanden veel in huis bent? Dan kun je overwegen om een kleinere, lichtere, benzine auto aan te schaffen. De vaste kosten van een lichtere benzine of een elektrische auto zijn flink lager.

Je auto schorsen

De laatste mogelijkheid die misschien interessant voor je is, is het schorsen van je auto. Hoewel er kosten gemoeid zijn met het schorsen van een auto (normaal tarief zo’n 75 euro), kan het toch lonen. Zeker als je auto gedurende enkele maanden stil zal staan, is het jammer om de kosten door te betalen als je de auto helemaal niet gebruikt. Als je je auto schorst, hoef je hem niet langer verplicht te verzekeren en betaal je geen wegenbelasting meer. Echter, besef je wel dat je niet in een geschorste auto mag rijden en dat je de geschorste auto ook niet op de openbare weg mag parkeren. Doe je dat toch? Dan loop je het risico dat je een boete krijgt.

0