Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Ga jij veilig op autovakantie?

Posted on

De zomervakantie staat voor de deur waarbij je wellicht graag met de auto op vakantie wilt gaan met je gezin. Maar hoe veilig ga jij eigenlijk de weg op? Hier vind je diverse tips om de reis goed te beginnen.

Goed voorbereid op reis

Als allereerste zorg je dat je goed voorbereid bent voordat je de weg opgaat. Dit doe je door de juiste spullen mee te nemen op vakantie. Overdrijf niet door allerlei onzinnige producten mee te nemen: pak alleen de spullen in die je echt nodig hebt. Eten en drinken kan je bijvoorbeeld ook op de bestemming kopen. Dat scheelt al een stuk in de ruimte. Daarbij is een te volle auto nog eens gevaarlijk: er kunnen allerlei spullen rondvliegen bij een noodstop.

Handige hulp

Bij een langere reis kan het goed mogelijk zijn dat je extra ruimte nodig hebt voor al je bagage. Daarbij kan het natuurlijk ook wel lekkerder zijn om goed te kunnen zitten in een auto die niet overvol is geladen. Het beste kan je dan kijken naar een extra hulp zoals bijvoorbeeld een dakkoffer of een aanhanger waar je de spullen in kunt vervoeren. Vooral in een aanhanger kan je lekker veel kwijt. Je kunt aanhangers op veel plekken huren voor de vakantie. Heb je nog geen trekhaak op je auto? Neem dan eens een kijkje bij Olifanttrekhaken.nl de trekhaak specialist.

Laat de auto controleren

Niet alleen een volle auto kan onveilig zijn. Ook de status van het voertuig is belangrijk, zeker bij een langere reis. Zorg dus altijd dat je de auto laat controleren door een garage zodat je zeker weet dat de remmen, banden en andere belangrijke onderdelen van de auto optimaal functioneren. Zo zorg je voor een veilige reis. Neem voor de zekerheid ook motorolie en koelvloeistof mee voor onderweg: een auto verbruikt op langere afstanden meer olie. Het is verstandig om een keer onderweg te kijken of alles nog op peil is. Zorg ook voor een bandenpomp die speciaal voor autobanden gemaakt is. Zo kan je bij een lekke band je auto op een veilige plek zetten.

0