Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Fusion Festival Lärz (Duitsland)

Posted on

Het Fusion Festival is een muziek- en kunstfestival met een sterk counterculture karakter. De eerste editie was in 1997 en werd uitgevoerd door de Kulturkosmos organisatie. Het vindt meestal plaats aan het einde van de maand juni en duurt zo’n vier tot zes dagen.

Uniek is het streven van Fusion een tijdelijke autonome zone voor haar bezoekers te creëren en daaraan heeft Fusion Festival ook haar enorme populariteit te danken. Fusion wil voor haar bezoekers een transformationele omgeving creëren en heeft een avantgardistische stempel. Fusion Festival biedt een platform voor verschillende creatieve geesten die hier hun kunstvormen kwijt kunnen.

Het festival heeft een grote diversiteit aan muziekstijlen, en sluit geen stijl op voorhand uit. Elektronische muziek is er in overvloed aanwezig, maar het legt haar artiesten geen beperkingen met betrekking tot hun stilistische keuzes. Uniek is ook dat veel festivalgangers hun eigen instrumenten meebrengen en aldus hun muzikale talenten aan omstanders kunnen tonen. Ook kunnen ze andere vormen van kunst meebrengen en verschijnen ze getooid in eigenzinnige, artistieke kostuums. Het festival gaat verantwoord om met het milieu en daarom is er uitsluitend vegetarisch voedsel te verkrijgen.

Het festival vindt plaats in het plaatse Lärz, dat in het noord-oosten van Duitsland ligt en tussen de steden Hamburg en Berlijn. De locatie heeft ook een luisterrijke geschiedenis. Eens was het terrein het een experimenteel militair vliegveld van het Derde Rijk, waarop allerlei tests werden gedaan. Na de oorlog werd het in beslag genomen door de Sovjet-Unie en werd pas in 1994 openbaar gemaakt voor civiel gebruik.

Wilt u nu meer weten over de geschiedenis en alle bijzonderheden van het festival, dan heeft u geluk. Op 4 november komt er namelijk een documentaire van Kulturkosmos online te staan. Het eerste deel zal uitvoerig ingaan op de geschiedenis van het festival. Het tweede deel zal de lokale omgeving van festival behandelen.

Helaas vindt er in 2017 geen editie plaats, maar hoopt Kulturkosmos in 2018 weer vele bezoekers te mogen ontvangen. Van 27 juni tot en met 1 juli vindt er weer een editie plaats.

0