Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Functioneel en decoratief in de tuin

Posted on

Om in alle rust te kunnen genieten in de tuin, is privacy een belangrijke voorwaarde. Met onder andere een schutting maak je dit mogelijk. Zo kan je maximaal genieten van de warme zon in de tuin. Het is dan prettig als alles goed afgeschermd is voor eventuele gluurders. De tuin is tenslotte een verlenging van jouw eigen plekje. Door een beschutting te plaatsen creëer je dat extra beetje geruststelling en afzondering om zonder zorgen te kunnen relaxen. Schuttingen zijn perfect te combineren met de stijl die je hanteert in je tuin. Wij geven daar graag wat extra informatie over.

Verschillende stijlen schuttingen

Wat voor stijl tuin vind jij mooi? Kies jij bijvoorbeeld klassieke simpele tuin, of ga je toch voor modern en strak? Een moderne tuin herken je door strakke lijnen en een overzichtelijke indeling. Zo staat een landelijke tuin pal tegenover een stadstuin. In een stadstuin zul je veel staal en platen tegenkomen, waardoor zorgt voor een strakke en industriële uitstraling. Deze tuin is ook makkelijk onderhoudbaar. Dit merk je dan ook zeker in de kosten. Een tip: Houd met het uitzoeken van een beschutting rekening met de rest van je inrichting. Je wilt namelijk wel dat het mooi op elkaar aansluit!

Mogelijkheden in hekwerk

Niet alleen kun je kiezen voor een schutting, maar ook hekwerk biedt voldoende privacy. Ligt het materiaal hout niet in jouw straatje? Dan is hekwerk zeker een optie om te overwegen. Ook hierbij is het van belang om het hekwerk te laten matchen met de verdere inrichting. Bij hekwerk is er natuurlijk wel meer ruimte en geeft het een open uitstraling, waardoor je alsnog naar binnen kunt kijken. Maar met behulp van het plaatsen van planten, bomen en struiken, kan je dit zicht weer ontnemen en. Bovendien heb je dan direct wat meer groen in de tuin.

Hekwerk en schuttingen

Voor ieders smaak wat betreft tuinen is er wel een bijpassende schutting. Weet jij al welke schutting bij de stijl van je tuin past? Ga dan op zoek naar een aansluitende schutting. Bij Hekwerkonline vind je een ruim assortiment met schuttingen en hekwerk. Bekijk de mogelijkheden en stuit je op een vraag? Ons team van specialisten staat jou graag te woord.

0