Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Fruit invriezen gaat uitstekend in een hersluitbaar en herbruikbaar zakje

Posted on

Sinds je met pensioen bent gegaan heb je je vol op het tuinieren gestort. Je bent in de weer gegaan met het opnieuw inrichten van je voortuin en vol liefde kun je urenlang bezig zijn met het snoeien van bomen, het planten van bollen zodat je in de lente van je eigen bloemenzee kunt genieten of met het simpel wieden van onkruid dat zich onherroepelijk ieder jaar weer laat zien. 

Je allergrootste liefde is echter de moestuin. Toen je net in de achtertuin begon om de nodige veranderingen aan te brengen, besloot je om een gedeelte in te richten om je eigen groenten en fruit te planten. Je begon met wat sla, wortels en wat aardbeien plantjes. De resultaten waren zo goed, dat je nog meer plek in de tuin inrichtte als moestuin en vervolgens heb je vorig jaar ook een extra moestuin gehuurd, waar je op slechts vijf minuten fietsen vandaan woont. 

Hele zakken frambozen, aardbeien, bramen en bessen gaan de vriezer in

Van het een kwam het ander en voordat je het wist had je een extra diepvries nodig om alles wat je van het land haalde kwijt te kunnen. Afhankelijk van het seizoen gaan er naast uiteenlopende groenten nu ook hele zakken frambozen, aardbeien, bramen en bessen de vriezer in, zodat ze gedurende het jaar gebruikt kunnen worden om sauzen, shakes en bijvoorbeeld jam van te kunnen maken. 

De makkelijkste manier om alles op te bergen is door gebruik te maken van hersluitbare zakjes. Deze zijn namelijk te her gebruiken, waardoor je een stuk minder afval genereert. Je kunt ze meerdere jaren gebruiken en zijn gemakkelijk uit te wassen nadat je de inhoud hebt gebruikt. 

Gelukkig kun je tegenwoordig hersluitbare zakjes online kopen, waardoor je gemakkelijk alles wat je nodig hebt met een paar drukken op de knop kunt bestellen, waarna ze binnen korte tijd aan de deur worden afgeleverd. Leverbaar in verschillende formaten en met de mogelijkheid om wel of niet op de zak te kunnen schrijven, zijn de opties meer dan talrijk. 

Het is bovendien bijzonder makkelijk om bijvoorbeeld verschillende porties van meerdere vruchten in kleinere hersluitbare zakjes te stoppen. Op die manier kun je bijvoorbeeld je buurvrouw op een later tijdstip verblijden met een zelfgekweekte fruitmelange of neem je combinaties mee op stap als je ergens een kook afspraak hebt gemaakt.

0