Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hoe kun je jouw vers gevangen forel zelf bereiden op de barbecue?

Posted on

Trots dat je je eigen forel gevangen hebt? Bereid zelf je hele forel op de barbecue en steel de show! Forel is een heerlijke vis voor op de barbecue en gaat geweldig goed samen met groene kruiden en wat frisse citroen om de vis af te werken. Even grillen en eet smakelijk!

Moeilijk? Nee!

Een hele vis klaarmaken is misschien even een drempel, maar het zal het zeker waard zijn. Je eigen vers gevangen vis, lekker gegrild, het roept een ultiem vakantiegevoel op. Forel is een prachtige vis. Ideaal om te roosteren met een lekker zachte smaak. Laat je dus niet tegenhouden door de grote vis, forel op de barbecue grillen is eigenlijk een fluitje van een cent. Een paar minuten tijd maken voor de voorbereiding en de vis kan al het rooster op. En dat met maar een gaartijd van een kwartiertje.

Hoe maak ik de forel schoon?

Het is vrij eenvoudig, maar toch even doorbijten. Denk tijdens het schoonmaken maar aan hoe heerlijk de forel van de BBQ zal smaken.

1. Zorg dat de forel helemaal dood is, zodat de vis niet moet lijden. Houd de forel dan stevig vast om hem zorgvuldig af te spoelen in de rivier. Zo spoel je al het vuil, zoals aarde eraf.

2. Om de schubben te verwijderen schraap je met een mesje langs de vis. Tussendoor spoel je af en toe even om de losgekomen schubben te verwijderen.

3. Snij de rugvin en de zijvinnen van de forel er zorgvuldig af.

4. Vervolgens snijd je de buik open, van kop tot anus en haal je alle ingewanden er goed uit. Houd de ingewanden bij als lokaas voor de volgende keer vissen. Daarna spoel je nog eens in de rivier en normaal worden de graten en de filet dan zichtbaar.

5. Als je wilt kan je de kop en staart van de forel snijden, maar dit is zeker niet nodig. Je kan hier samen met de vinnen ook een heerlijke vissoep van maken.

Met groene kruide maak je de vis helemaal af

Prepareer de forel met wat groene kruiden om extra smaak toe te voegen. Een flinke bos tijm en dille zijn ideaal, maar mix vooral wat je zelf om te smullen vindt. Een paar schijfjes citroen ertussen zorgen voor een lekkere frisheid. Kruid goed af met grof zeezout en peper om het helemaal af te maken. Rooster er bijvoorbeeld een paar witte asperges bij en je feestmaal is compleet.

Recept voor een hele forel van de barbecue

Wat heb je nodig?

  • Jouw vers gevangen forel
  • 1 citroen, in dunne schijfjes
  • Een flinke bos tijm, dille of kruiden naar wens
  • Olijfolie
  • Grof zeezout en rode of zwarte peper
  • Snijplank
  • Mes
  • Visklem
  • En natuurlijk je BBQ

1. Zorg met wat keukenpapier dat de forel goed droog is en bestrijk de binnen- en buitenkant van de forel met wat olijfolie.

2. Vul vervolgens de forel van de barbecue op met de schijfjes citroen, tijm en dille of je kruiden naar keuze. Gebruik voor de buitenkant van de forel op de barbecue genoeg grof zeezout en rode of zwarte peper, wat je het liefst eet.

3. Daarna klem je de forel op de barbecue in een visklem. De ideale gaartijd van de forel op de BBQ is 7 minuten aan elke kant voor een gelijkmatig gegrilde forel van de bbq.

4. Na de 7 minuten is het vel lekker krokant. Dit is zeker eetbaar, maar als je liever enkel de binnenkant eet, verwijder dan het vel van de forel van de barbecue voordat je hem serveert.

5. Eet smakelijk en geniet van je ultieme forel van de barbecue!

Tip: Opeens slecht weer? De forel op de BBQ garen zal niet lukken dan. Gelukkig kan je de vis ook simpel in de oven bereiden. 10 minuten op 250 graden in de oven en je visje is om te smullen!

0