Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Elektrische skateboards

Posted on

De skateboard werd tot nu toe vaak gezien als een speeltje voor kinderen en tieners. Soms waren er ook volwassenen die als kind met skateboarden waren begonnen en dit bleven volhouden tot op een volwassen leeftijd. Maar met de komst van de vele elektrische toepassingen, is het nu ook mogelijk de skateboard elektrisch te maken. Hierdoor zijn skateboards ook niet alleen maar speeltjes voor de jeugd, maar worden elektrische skateboards door sommigen ook als een handig vervoermiddel gezien, vooral voor kleinere afstanden. Elektrische skateboards zijn gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer en het laatste stukje naar je werk of je huis kun je op je elektrische skateboard doen. Er zijn verschillende soorten elektrische skateboards, waarbij het verschil vooral in de ingebouwde apparatuur zit.elektrisch skateboard

Verschillende soorten elektrische skateboards

Elektrische skateboards lijken veel op de klassieke skateboards, die je met je voet moet aandrijven, maar werken toch heel anders en vooral qua snelheid werkt het anders. Met een elektrische skateboard kun je een behoorlijke en constante snelheid halen, wat bij de klassieke skateboard niet mogelijk is. Hoewel al die verschillende soorten elektrische skateboards op elkaar lijken zitten er verschillen in verschillende onderdelen.

Motor

De motor is het belangrijkste onderdeel van elektrische skateboards. Hiermee wordt het skateboard vooruit gereden. Er zijn twee verschillende soorten motoren, de belt motor en de hub motor. De belt motor zit onder het skateboard bij de wielen er wordt met de wielen verbonden door een riem. De motor geeft dus energie aan de riem af, die het dan afgeeft aan het wiel. De hub motor daarentegen is een motor die in de wielen zelf zit en geeft dus direct energie aan de wielen. Een voordeel hiervan is dat het skateboard eerder remt dan een skateboard met belt motor.

Accu

Een ander belangrijk onderdeel is de accu. De accu bepaald hoeveel kilometer je met je elektrische skateboard kunt rijden. Er zijn elektrische skateboards met een loodzuur accu en met een lithium-ion accu. Kortweg gezegd is een lithium-ion accu de beste en biedt enkel voordelen ten opzichte van de loodzuur accu. De loodzuur accu is zwaar, vergt veel ruimte onder de skateboard, waarbij je moet oppassen voor obstakels, is veel trager met opladen en je kunt er maar 10 tot 15 kilometer mee rijden. De lithium-ion accu is klein en licht van gewicht, laden in 2 tot 3 uur op, waarna je met sommige modellen wel tot 50 kilometer kunt rijden.

0