Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Eindeloze mogelijkheden met elektra

Posted on

Eens in de zoveel jaar is het tijd om wat aan de elektra in huis te doen. Dat kan een reparatie zijn, een uitbreiding van de groepenkast omdat er elektrische apparatuur is bijgekomen. Of een nieuw snufje, zoals fraaie led verlichting van Elektrobode.nl of een sensorlamp in de tuin die de veiligheid verhoogt. Mocht je plannen hebben om thuis de elektra aan te pakken, doe dan inspiratie op met onderstaande ideeën.

Extra stopcontacten in huis

Als je net met je partner samenwoont of getrouwd bent, is het aantal stopcontacten in huis meestal goed toereikend. Maar als er twee of drie kinderen bijkomen die tieners worden, heb je vaak meer stopcontacten nodig. De smartphones, tablets en spelcomputers moeten immers allemaal aangesloten en opgeladen kunnen worden? Kies voor een goede kwaliteit stopcontacten en plaats deze op meerdere logische plekken in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer, op zolder en/of in de keuken. Je leest het goed: vergeet ook de keuken niet, want de wijnkoelkast en extra vrieskist moeten ook draaiende gehouden worden.

Installeer een slimme thermostaat

Op het gebied van elektra is het aansluiten van een slimme thermostaat ook een klus die vaak lang blijft liggen. Toch is een slimme thermostaat in huis halen verstandig, omdat je hierdoor op termijn flink wat energie gaat besparen. Uiteindelijk een investering dus die zich ruimschoots gaat terugbetalen en dus: een goed idee!

Led-verlichting in de trappengang

Niets is er mooier dan een trappengang waar er, terwijl je omhoog of naar benden loopt, vanzelf fraaie led-lampen aanspringen. Dit elektra-idee is om meerdere redenen een goede mogelijkheid om het comfort in huis te verhogen. Zo zorgt dit soort verlichting voor extra veiligheid als je in de avonduren of nacht naar het toilet moet of uit bed moert om naar je werk te gaan. En vergeet de wintermaanden niet, als het langer donker is. De lampjes die aanspringen zorgen ervoor dat je veel beter ziet waar je loopt en minder snel valt of struikelt. Verder is led-verlichting bij de trap visueel mooi om te zien en kun je led-lampen met sensor voor aantrekkelijke prijzen kopen, bijvoorbeeld bij Elektrobode.

Extra luxe: een thuisbioscoop

Als je een spaarpotje hebt, is het bouwen van een eigen bioscoop op zolder een gaaf idee. Dit lijkt duurder dan het is, maar met een groot televisiescherm en een goede boxeninstallatie kom je al een heel eind. En eventueel schakel je voor het precisiewerk een elektricien in. De investering gaat zich uiteindelijk terugbetalen, want bioscoopbezoek is niet meer nodig en jouw woning wordt meteen ook meer waard!

1