Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Eenvoudige lifehacks om jezelf gelukkiger, sterker en productiever te maken

Als je je dagelijkse frisdrank zou inruilen voor een glas water, zou je 150 calorieën per dag besparen en in de loop van een heel jaar zou je meer dan 15 pond kunnen verliezen. Groot denken, en grote doelen hebben, is belangrijk, vooral als je je zinnen zet op nieuwe hoofdstukken in je leven. Dat gezegd hebbende: soms kan een beetje kleiner denken, misschien zelfs een paar kleine aanpassingen aan je routine maken, ook een aantal behoorlijk grote voordelen kunnen opleveren. Eenvoudige life-hacks hoeven niet groot te zijn.

Dat kan betekenen dat je gewoon een enkel drankje van je dag verwisselt voor water en daarna je gewicht ziet dalen. Of door een eenvoudige timer op je bureau te zetten die je productiviteit vertienvoudigt. Of zelfs hele kleine, onzichtbare oefeningen doen die een grote impact zullen hebben op je seksleven. Het beste van alles: geen van deze trucs kost geld, en geen van hen kost veel tijd. Maar ze bieden allemaal meetbare resultaten.

Probeer de “pomodoro” techniek om dingen voor elkaar te krijgen

Ken je die rode kookwekkers in de vorm van een tomaat? Dat is de inspiratie voor deze hack. In plaats van te proberen je urenlang op je werk te concentreren, kun je je tijd verdelen in stukken van 30 minuten. Werk 25 minuten aan een taak en geef jezelf dan vijf minuten om te klooien, uit te zoomen of rond te neuzen op het internet. Het is zeer effectief. Als je je echt op je taak concentreert en eraan werkt zonder enige afleiding, zul je verrast zijn hoe goed je kunt presteren.

Eenvoudige lifehacks om jezelf gelukkiger te maken

Stress verminderen

Hoe minder stress je in je lichaam hebt, hoe beter je kunt presteren. Stop daarom af en toe met werken en maak een wandeling door de kamer of door de gang. Terwijl je loopt, adem twee stappen in en vier uit. Doe dit een paar minuten. Het geeft je een manier om de ‘nervus vagus’, die de hersenen met het lichaam verbindt, te kalmeren.

Verwissel een drankje voor water

Stop met het drinken van één frisdrank en vervang deze elke dag door water. Als je dit elke dag doet, bespaar je 150 calorieën, wat neerkomt op een jaarlijks gewichtsverlies van 8 kilo. Je zou kunnen denken: “Ok, maar ik ben slimmer dan dat, en ik ben al jaren geleden overgestapt op light.” Toch is hetzelfde principe van toepassing op gezonder uitziende dranken zoals sap. Het gemiddelde glas sap bevat negen theelepels suiker… of bijna net zoveel als een blikje cola.

Eenvoudige lifehacks om jezelf sterker te maken

Betere seks hebben

Span de bekkenspieren een paar seconden aan en laat dan los. Herhaal drie keer. Als je niet precies weet waar deze spieren zich bevinden, ga dan naar een urinoir. Houd je urinestraal tegen. Stop, laat het weer stromen, stop. Herhaal nog twee keer. Nu weet je welke spieren je moet trainen. Het doen van de oefening is snel en eenvoudig. Je kunt het doen aan je bureau, in je auto of in een lift, wanneer je maar een vrij moment hebt en het zal je seksleven verbeteren.

Om controle over je dag te hebben plan je deze de avond ervoor

Het plannen van je dag de avond ervoor heeft aanzienlijke voordelen voor zowel de vroege vogels als de nachtbrakers. Vroege vogels kunnen met direct met hun dag aan de slag gaan, waardoor ze vanaf het begin productiever kunnen zijn. En als je een nachtbraker bent? Plots heb je een agenda die je richting geeft in de sombere ochtend, waardoor je momentum kunt opbouwen voor later op de dag!

0