Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een roadtrip met vrienden, hier moet je aan denken

Posted on

Geen betere vakantie dan een roadtrip met vrienden. Dit is namelijk het toppunt van vrijheid en laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker dan met vrienden nieuwe plekken te ontdekken of misschien zelfs wel een festival zoals het Sziget festival bezoeken? Ga je met een groep vrienden in een auto op vakantie, dan zijn er wel wat zaken waar je aan moet denken. Uiteraard de basis dingen, zoals een rijbewijs halen, maar er zijn ook zaken die je misschien over het hoofd ziet. Gelukkig geven wij je handige tips, zodat je deze zomer op pad kunt… samen of alleen.

Maak een globale route

Voor je vertrekt is het belangrijk om een globale route te maken van de plekken die je wil bezoeken en steden die je wil zien. Op die manier kun je dus je route plannen en eventueel reserveringen maken voor slaapaccommodaties. Op die manier kun je voor je vertrek al zorgen dat je op mooie plekken terecht gaat komen.

Plan je reis niet van A tot Z

Aansluitend op het punt hierboven willen we meteen benoemen dat je je reis niet van A tot Z moet gaan boeken en er voor moet zorgen dat je ook makkelijk van het plan kunt afwijken. Als je namelijk alles al gaat boeken en plannen, ben je alleen maar bezig met die planning, terwijl een echte roadtrip toch in het teken moet staan van vrijheid. Kom je onderweg een leuke plek tegen waar je even wat langer wil blijven hangen? Doe dat dan! Hoor je van ander reizigers dat dat ene dorpje waar je nog nooit over hoorde absoluut de moeite is? Maak dan even die omweg! Gewoon doen. Als je op voorhand alle slaapplaatsen al geboekt hebt natuurlijk, dan ben je verplicht om je planning te volgen. Heb je internet en of wifi bij de hand, dan is een slaapplek zo geregeld. Verstandig is het om bijvoorbeeld voor de eerste nacht  een slaapplaats te regelen en verder te freestylen.

Rij niet te veel en te lang

Overschat je rijkunsten niet en rijd daarom niet te lang aan één stuk door. Bedenk dat je op een snelweg minder snel moe wordt, en dus meer afstanden kunt afleggen, dan op smalle kronkelige weggetjes. Terwijl die laatste vaak wel de leukste routes zijn om te rijden. Houdt hier du rekening mee met je planning. Rijd niet meer dan acht uur per dag, het gaat om de reis bij een roadtrip, niet om de bestemming. Zorg dus dat je niet de hele dag in de auto zit, maar stop op mooie plekken en geniet!

Een passende soundtrack

Herken je dit: je hoort een nummer op de radio en meteen denk je aan die geweldige zomer of vakantie waarbij die specifieke song grijs gedraaid werd. Doe hetzelfde met je roadtrip: stel voor je vertrek een speciale playlist samen met songs die bij je bestemming passen en speel die ook elke dag af. Wanneer je later die songs opnieuw hoort, komen de herinneringen aan je trip vanzelf weer naar boven.

Saai maar nuttig: welke is de maximum snelheid? Wat mag wel, wat mag niet. Je staat ervan versteld hoe anders de verkeersregels wel kunnen zijn. Zo moet je als brildrager in Spanje en Portugal een extra paar glazen in de auto bij hebben (als je de chauffeur bent uiteraard) en in Cyprus mag je niet eten of drinken in de wagen. ’t Is maar dat je het weet.

0