Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een lekkere loungeplek creëren in de tuin

Posted on

De tuin is dé plek bij uitstek om even lekker tot jezelf te komen. Zeker als het buiten lekker weer is en de zon schijnt, is het in de tuin genieten geblazen. Om optimaal van de tuin te kunnen genieten, is het aan te raden om een prettige loungeplek in de tuin te creëren. Enkele goede ideeën en tips voor het arrangeren van een relaxte zithoek in de tuin, lees je in dit artikel.

1. Laat een schuifpui plaatsen

Een ideale manier om prachtige tuin verandas te creëren is het plaatsen van een schuifpui aan de tuinzijde. Hierdoor kun je op mooi zomerdagen door het openschuiven van de pui direct op de veranda terecht om lekker te gaan loungen. Zorg voor een comfortabel en overdekt tuin terras, zodat je ook op regenachtige maar warme dagen heerlijk in de tuin kunt loungen. Het voordeel van een schuifpui, idealiter met veel glas, is verder dat je op deze manier van de woonkamer en tuin één geheel kunt maken. Zo haal je letterlijk de zomer in huis. Verder profiteer je van extra lichtinval en warmte in huis door het grote glazen oppervlakte van de pui.

2. Koop een loungeset die comfortabel zit

Op het tuinterras cq. de veranda hoort natuurlijk een lekker zittende loungebank te staan, waar je heerlijk in kunt wegzakken. Het slimste is om te kiezen voor een loungebank met voldoende ruimte, zodat vrienden en familie ook een plekje hebben. Handig als er visite komt! Kies voor een stof die goed vochtbestendig is en tegen een stootje kan. Je maakt het jezelf nog gemakkelijker als je een afdekzeil bij de bank koopt, zodat je de loungeset het hele jaar op het terras kunt laten staan.

3. Vergeet de terrasheater niet!

Een veranda met loungebank die je het hele jaar door kunt gebruiken is natuurlijk fijn. Maar zonder een effectieve terrasheater kun je op koude najaars- of winterdagen niet in de tuin verkeren. Zorg daarom voor een goede elektrische terrasverwarmer die voor de juiste hoeveelheid warmte zorgt. Op die manier kun je optimaal profiteren van jouw persoonlijke loungeset. Niet alleen tijdens de lente en zomer, maar ook in de herfst en winter!

4. Regel sfeerverlichting voor lange en zwoele avonden

Buiten zitten als het donker wordt, is natuurlijk ook lekker ontspannend. Maar daarvoor heb je wel goede terrasverlichting nodig. Kies voor fraaie sfeerverlichting, zodat je ook op late zomeravonden en in het najaar lekker op de loungebank, met een boekje erbij, van de tuin kunt genieten. Het slimste is om te gaan voor LED-verlichting, zodat het energieverbruik laag blijft!

0