Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een geweldig instrument; de gitaar!

Posted on

Een instrument dat bijna iedereen ergens in huis heeft liggen is een gitaar. Sommigen gebruiken dit instrument als decoratie, en anderen pingelen hier elke dag op en dan voornamelijk de akoestische gitaar. Dit is dan ook niet zo gek, want een gitaar is een zeer gezellig instrument. Denk aan het meezingen rond een kampvuur, of in een bar. Wil je meer weten over een gitaar? Lees deze blog dan door!

Drie verschillende soorten

Voordat je gitaar wilt leren spelen moet je eerst een keuze maken tussen de verschillende gitaren. Er zijn namelijk veel verschillende soorten gitaren. Tijdens je zoektocht heb je vast al gezien dat er twee verschillende soorten zijn, namelijk de elektrische en de akoestische gitaar. Het is daarom erg belangrijk dat je voor jezelf nagaat welk type jij wilt gaan gebruiken. Wil je de wat snellere pop- en rocknummers gaan spelen? Dan past een elektrische gitaar het best bij je wensen. Kies je voor de langzamere nummers met een natuurlijke klank? Dan adviseren we een akoestische gitaar te nemen. 

Als starter

Als starter wil je niet de verkeerde keuze maken en met een gitaar thuiskomen die niet bij je paast. Helaas is de keuze onder de  Gitaren is reuze. Ze zijn groot, klein, van hout of van ander materiaal Daarbij is het prijsverschil ook enorm. Als starter wil je natuurlijk niet duizenden euro’s uitgeven. Gitaren voor beginners zijn zeer geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Heb je een toekomstige superster die nog jonger is? Dan adviseren wij een Ukelele. Dit type is namelijk een stuk compacter waardoor je deze gemakkelijker meeneemt en vast kan houden.

Meer informatie nodig?

Kies je voor elektrische? Dan heb je als voordeel dat je eindeloos kunt variëren in geluiden. Daarentegen geeft de akoestische variant een natuurlijk geluid waarbij je akkoorden een mooie volle klank hebben. Dit type is daarom perfect te gebruiken ter ondersteuning van zang. Wil je ook graag een gitaar kopen? Het assortiment van  MaxiAxi is zeer ruimt, hier kan je zeker wat vinden! Bekijk dus snel hun aanbod en plaats je bestelling!

0