Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een gebruikte auto privé leasen?

Posted on

Private lease is inmiddels aardig ingeburgerd. Naast het leasen van nieuwe auto’s zien we steeds vaker dat er tweedehandsauto’s worden aangeboden voor private lease: occasion lease. Occasion lease voor privé is een betaalbare optie wanneer u niet in de gelegenheid bent een nieuwe auto in één keer te betalen en u toch een jonge auto tegen relatief lage kosten wilt rijden. Voor steeds meer mensen is het privé leasen van een jong gebruikte auto extra aantrekkelijk, omdat u gebruik maakt van de services van de leasemaatschappij. Privé een occasion leasen kan voordelig uitpakken, maar het is niet helemaal vanzelfsprekend.

Hoe zit het met de tarieven als ik een occasion privé lease? 

Net als bij het kopen van een gebruikte auto zou u ook bij private lease verwachten dat een tweedehandsauto leasen voordeliger is dan het leasen van een nieuwe auto. Voor private lease gaat deze regel niet altijd op. De tarieven voor het privé leasen van een gebruikte auto zijn niet per definitie lager dan het maandelijkse leasebedrag voor een nieuwe auto. Deze worden namelijk beïnvloed door diverse zaken als reparatie- en onderhoudskosten en afschrijving.

Afschrijving en onderhoud

Bij het bepalen van de tarieven voor private lease wordt rekening gehouden met de te verwachten restwaarde van een auto en de reparatie- en onderhoudskosten. Het zal geen verrassing zijn dat bij een nieuwe auto de waarde sneller daalt dan bij een tweedehandsauto. De onderhouds- en reparatiekosten kunnen daarentegen bij een occasion weer hoger uitvallen dan bij een nieuwe auto. Een flink lager leasetarief is dus geen vast gegeven.

Waarom kiezen voor een private lease occasion

Toch zijn er diverse voordelen te benoemen als u overweegt een occasion privé te leasen. Vooral bij jong gebruikte auto’s is er sprake van een aantrekkelijk maandtarief. Zo komt het voor dat u voor hetzelfde bedrag een groter model occasion kunt leasen dan dat u een nieuwe private leaseauto zou kunnen kiezen. Bovendien worden occasion leaseauto’s vaker aangeboden met kortere looptijden. Tenslotte zijn de leasemodellen snel leverbaar.

Private lease? ALD Automotive biedt verschillende nieuwe of gebruikte auto’s. Liever zakelijk leasen? Dat kan ook! ALD Automotive heeft diverse lease aanbiedingen.

0