Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een eigen plek nodig? Dit heb je nodig voor de perfecte mancave!

Posted on

Als vader, partner of man zoek je in veel gevallen een plekje waar je even tot jezelf kan komen en weg kunt trekken. Een plek die helemaal ingericht is om aan jouw behoeftes te voldoen. Lekker zonder gezeur en zonder dat je van alles moet genieten van een mooie film, een leuke sportwedstrijd of toffe spelletjes. Ook zoek je een plek om je vrienden uit te nodigen en gezellige avonden mee te hebben. Wil jij nu zoiets en is jouw antwoord volmondig ja? Lees dan zeker verder, want hier worden enkele tips genoemd om jouw mancave tot de perfecte ruimte te maken. 

Welke ruimte kies je? 

Over het algemeen zal je geen mancave krijgen in de woonkamer of andere ruimte waar ieder ander persoon vaak komt. Een ruimte voor een mancave is vaak een garage, tuinhuisje, schuur, zolderkamer of kelder. Dit zijn ruimtes die ideaal zijn voor een mancave, omdat deze ruimtes afgelegen zijn en een plek zijn waar jij je helemaal kan terugtrekken. Deze ruimtes hebben wel alleen een nadeel, en dat is dat het vaak sneller koud wordt in deze ruimtes. Het is goed om daarmee rekening te houden en dus ook te zorgen voor goede isolatie en het toevoegen van een kachel kan natuurlijk ook geen kwaad. 

Comfort gaat voor uitstraling

Natuurlijk wil je een mancave inrichten waar je van kan genieten op het gebied van uitstraling, maar het begint allemaal bij het comfortabel inrichten van de ruimte. Een mancave is de ruimte waar jij tot rust moet komen, kan relaxen en plezier kan hebben. Zorg er dus voor dat je een lekker zittende bank of stoel koopt waar jij heerlijk kan relaxen. Een mooie grote bank is natuurlijk mooi, maar een lekkere massagestoel of een stoel met voetenbankje is ook een goede optie. 

Comfort heeft ook te maken met de vloer die je kiest. Het is bijvoorbeeld goed om te kiezen voor een tapijtvloer of voor een vloer met een groot kleed erover heen. Zo kan je ook lekker zonder schoenen rond lopen en krijg je ook meer warmte in de mancave. Het is daarbij wel handig om voor een geluiddempende vloer te gaan, want het kan nog wel is luidruchtig worden in de mannenkamer. Een mooie tip is om een pvc vloer te kiezen hiervoor. Zeer duurzaam en biedt een fraaie uitstraling. 

mancave inrichten

Ontspanning en plezier is belangrijk

Om de mancave tot een succes te maken is het van belang dat je verschillende ontspanning en plezier plekken hebt. Zo kan je denken aan een mooie tv hoek om je favoriete sporten te kijken of kan je denken aan een dartbord aan de muur om lekker te kunnen spelen. 

Verder zijn er ook nog andere opties die vaak worden gebruikt. Zo wordt er wel is een pooltafel toegevoegd en wordt er ook wel is een gaming setup geplaatst. Je kan er zelfs voor kiezen om met een game bureau, game stoel en beeldschermen een echte gamehoek te maken. Ideaal om daar met je vrienden te spelen of online mensen te ontmoeten. Spelletjes toevoegen aan de mancave geeft je ook de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen. 

De aankleding

Eerder is al besproken dat het comfort voor de uitstraling gaat, maar de uitstraling en aankleding is natuurlijk wel belangrijk. Elke ruimte in het huis wil je natuurlijk zo mooi mogelijk inrichten, en dit geldt ook voor de mancave. De mancave is van jouw en is dus de plek waar jij je helemaal uit kan leven. Je kan alles naar eigen smaak inrichten en je hoeft met niemand rekening te houden. Dit maakt het ook zo leuk en je kan het dus ook zien als jouw project. Laat je dus niet tegenhouden en ga opzoek naar leuke decoratieobjecten en spullen om in je mannenkamer kwijt te kunnen. 

Het begint allemaal bij een likje verf op de wanden van de mancave. Het is fris en het zorgt meteen voor een goed begin. Daarna kan je natuurlijk leuke items aan de muur plaatsen of de gekochte meubels nog meer aankleden met leuke accessoires. Een leuke tip is om neon verlichting toe te voegen. Dit is verlichting die je niet snel in andere woonruimtes ziet, maar in een mancave leuk kan staan. Zo creëer je al een beetje het kroeg gevoel namelijk. De laatste tip is om je ook te laten helpen door je vrienden met het maken van keuzes voor de mancave. Misschien hebben zij ook wel hele mooie ideeën waar jij niet aan had gedacht. 

0