Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een dag in de week minder werken is goed voor je mentaal

Minder werken is goed voor je. Het klinkt wellicht vreemd, maar wanneer jij een dag minder gaat werken per week zul je hier veel mentaal van merken. Merk jij dat je last hebt van stress op de werkvloer en deze stress weer mee naar huis neemt? Bekijk dan eens de mogelijkheden wanneer je een dag minder gaat werken per week. 

Taboe 

Wanneer je als man niet fulltime werkt, ben je dan eigenlijk wel een echte vent? Er rust een enorm taboe op minder werken voor mannen. Toch is het helemaal niet vreemd of slecht wanneer je een dag extra voor jezelf neemt. Je vermindert jouw stresslevels en kunt hierdoor niet alleen zelf beter genieten, je bent ook een stuk leuker om mee om te gaan. Laat je niet gek maken door een taboe, maar kies voor jouw eigen gezondheid!

Stress door werk 

Werkstress voorkomen door minder werk? Het klinkt zo simpel. Je kunt inderdaad werkstress voorkomen door minder werk. Minder werken maakt mentaal gezond omdat je minder last hebt van stress. Is een weekend niet genoeg voor jou om op te laden voor de volgende werkweek? Dan kun je langzaam maar zeker mentale problemen ervaren door de werkstress. Je kunt minder goed slapen, focussen en kunt negatieve gevoelens ontwikkelen. Stress is voor niemand goed en moet altijd indien mogelijk gereduceerd worden.

Tijd voor jezelf 

Het is niet egoïstisch om tijd voor jezelf te willen. Kom jij in het weekend gewoon niet toe aan tijd voor jezelf vanwege sociale verplichtingen, boodschappen en klussen rondom het huis? Dan kan een dag extra vrij zijn enorm helpen. Een dag minder werken is een dag om helemaal op te laden en doen waar jij echt zin in hebt. Hierdoor ervaar je meer plezier in het leven en heb je de tijd om te ontstressen.

Voorkom een burn-out 

Als jij door een dag minder werken een burn-out kunt voorkomen, is dat het meer dan waard. Langdurig stress ervaren is de veroorzaker van een burn-out. Minder werken maakt mentaal gezond doordat je tijd hebt om te ontstressen. Kies voor jouw eigen mentale en fysieke gezondheid en neem een dag extra vrij per week!

Minder werken is goed voor je. Voor veel mannen klinkt het misschien nog vreemd in de oren. Maar werkstress hoort nu eenmaal niet bij het leven, wat anderen je ook vertellen. Heb jij behoefte aan meer tijd voor jezelf, je familie en je rust? Neem dan een extra dag per week vrij. Je kunt beter vier dagen goed presteren dan vijf dagen half!

share
0