Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een colbert; het kledingstuk dat iedere man in zijn kast moet hebben tijdens de feestdagen

Posted on

Kleren maken de man!

Bijna alle mannen hebben momenten dat ze een colbert uit de kast halen. De één doet dit vaker dan de ander. De één omdat dit wellicht zijn ’bedrijfskleding’ is en de ander alleen voor speciale gelegenheden zoals trouw, rouw, feestdagen of gewoon een leuk feestje. Ook al hoef je voor je werk geen colbert te dragen, het is altijd handig om er één, of een paar meer, in je kast te hebben hangen. Zeker met de feestdagen in het achterhoofd. Het kan zijn dat er een bepaalde dresscode is voor een feestje, daar wil je je natuurlijk graag aan houden omdat je niet uit de toon wilt vallen. Een colbert draag je met name bij een pantalon of een nette chino. Dit geeft een chique look, maar een colbert kan daarentegen ook goed gecombineerd worden met jeans. Dan wordt het juist een sportief geheel. Bekijk de website: www.suitableshop.nl eens als je op zoek bent naar mooie colberts. Suitable biedt luxe afgewerkte herencolberts, zowel in linnen, katoen en wol. In diverse soorten, maten en kleuren voor een chique of casual look.

Welk type jasje?

In de volksmond spreekt men over colberts en blazers als zijnde dezelfde jasjes. Een goed jasje maakt altijd de man maar wat is het verschil? Een jasje met bijpassende pantalon in hetzelfde patroon is een kostuumjasje. Meestal uitgevoerd in de kleuren zwart, donkerblauw of grijs Natuurlijk is dit jasje te dragen bij andere soorten broeken. Een colbert wordt tevens sportjacket genoemd. Het is ontworpen om op zichzelf te dragen bij elke type pantalon. Vaak zijn de stoffen, stijlen en kleuren veelzijdiger met meerdere soorten prints. Daarnaast is de stof iets dikker, veelal fijne wol. Dat is ideaal voor in de winter. De blazer staat eveneens op zichzelf en is te dragen met veel soorten broeken. Maar deze is vaak uitgevoerd in fijn katoen, iets dunnere stof dus. Netjes kleden maar niet te formeel, dan is de blazer een must. Een blazer is vooral prachtig in marineblauw.

Stijlvolle uitvoeringen

Een leuk jasje maakt altijd een mooi figuur. Of je het nu met een chique overhemd draagt met eventueel een bijpassende stropdas of gewoon met een basic T-shirt, het kan allemaal. Het ligt er natuurlijk wel aan voor welke gelegenheid je je kleedt. Je kunt het herencolbert bijvoorbeeld kiezen met één of twee rijen knopen, smalle of wat bredere revers, één slip achter of twee slippen en natuurlijk een mooie kraag. Een jasje kan diverse soorten en kleuren binnenvoering hebben met daarnaast een keuze in diverse soorten knopen. Een prachtige colbert of blazer maakt jou als man tot een compleet plaatje.            

0