Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een auto importeren: waar moet je rekening mee houden?

Posted on

Een auto importeren is een slimme zet

Een auto importeren is om meerdere redenen een slimme keuze. Afhankelijk van het merk, model en exportland, kun je vaak een relatief nieuwe importauto kopen voor weinig geld. Kies je voor betrouwbare aanbieders als import-autos.nl, dan kun je honderden tot duizenden euro’s besparen op je aankoop. Een ander belangrijk voordeel van een importauto aanschaffen via een expert import-autos.nl is de enorm grote keuze die je hebt. Landen als Duitsland, Frankrijk en Italië hebben een veel grotere automarkt en dus meer keuze. En meer keuze en aanbod betekent ook lagere prijzen. Allemaal leuk en aardig, toch blijft het belangrijk dat je bij je aankoop enkele zaken kritisch bekijkt. Gebruik de tips hieronder en je weet precies waarmee je allemaal rekening moet houden als je een auto wilt importeren.

Zorg dat het BPM goed wordt uitgerekend

Onder BPM wordt het belastingtarief verstaan dat je moet betalen als je een auto importeert. In veel gevallen betalen autokopers een te hoog BPM-tarief, omdat ze die zelf te snel of niet goed berekend hebben. Online kun je geheel kosteloos een proefberekening maken van het BPM-bedrag voor de door jou beoogde auto. Hiermee bespaar je al snel honderden euro’s uit!

Ga niet meteen akkoord met de prijs, maar onderhandel

Bij de aankoop van auto’s valt er altijd over de prijs te onderhandelen. DE kortingen van een import auto uit Duitsland die je met prijsonderhandelingen kunt krijgen zijn lager dan in Nederland. Maar dat betekent niet dat het ongewoon is om een bepaald bedrag van de aankoopprijs af te dingen. Probeer het gewoon en je gaat besparen!

Kijk naar de historie van de auto

Een van de belangrijkste aandachtspunten is kijken naar de geschiedenis van de importauto die je wilt kopen. Let hierbij op de onderhoudsgeschiedenis van de wagen. Is er veel onderhoud geweest? Dan duidt di op een kwetsbare auto? En is het onderhoud uitgevoerd bij goede garages, of zo goedkoop mogelijk gedaan? In het laatste geval moet je ook opletten. Een importauto die bij goede garages in onderhoud is geweest, is vaak betrouwbaarder.

Staat de auto al lang te koop?

Auto’s die al tijden te koop staan maar wel degelijk ogen, moet je wantrouwen. Dit kan namelijk betekenen dat de vraagprijs te hoog is. Via websites die occasions uit het buitenland verkopen, kun je meestal precies zien hoe lang de auto al in de verkoop staat.            

0