Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een aantal makkelijke manieren om thuis fit te blijven in een pandemie

Posted on

Een jaar geleden was het moeilijk om voor te stellen dat alle horeca zo lang dicht zou gaan, dat alleen essentiële winkels open zouden blijven en dat ook de sportscholen voor lange tijd dicht zouden moeten door een virus. Bijna een jaar geleden begin deze situatie echter en met de Britse variant die oprukt, lijkt het Corona crisis ons leven nog wel even onder controle te houden. Waar velen van ons in het begin misschien nog wat afwachtend waren, is deze nieuwe situatie nu toch wel zo normaal geworden dat we een manier hebben moeten vinden om hier mee te leven. Waar je vroeger misschien twee tot drie keer in de week de fitness apparatuur in de sportschool gebruikte, heb je ondertussen misschien gewichten aangeschaft om te zorgen dat je ook in het midden van een pandemie fit kunt blijven. Mensen hebben dagelijks beweging nodig om gezond te blijven. Door te bewegen houd je je lichaam soepel en fit. Dus of je het nu wilt of niet, om gezond te blijven zul je moeten zorgen voor beweging. Er zijn echter talloze manieren om je lichaam in beweging te brengen, en het hoeft echt niet zo ontzettend moeilijk te zijn.

Ga op zoek naar leuke manieren om fit te blijven

Als je sport als een noodzakelijk kwaad ziet dan is het tijd om daar eens anders tegenaan te gaan kijken. Sport is niet persé nodig om gezond te blijven, je moet er voor zorgen dat je beweging hebt, maar dat hoeft zich niet altijd te uiten in sport. Je kunt bewegen op leuke, meer natuurlijke manieren. Je hoeft echt niet per se een crosstrainer aan te schaffen nu de sportscholen dicht zijn. De volgende tips helpen je op weg naar een leven met meer beweging, ‚oefeningen’ waar je echt van kunt genieten. Door beweging een groter onderdeel te laten zijn van je dagelijks leven, blijf je makkelijk fit en gezond. 

Een beetje beweging is beter dan geen beweging

Als je een hekel hebt aan sporten dan blijf je dat vaak uitstellen. Het nadeel van dit gedrag is dat je je schuldig gaat voelen, en dat je je daardoor slechter kunt gaan voelen.

De volgende keer als je opziet tegen een lange workout in de sportschool moet je jezelf aan het volgende herinneren: een beetje beweging is beter dan geen beweging. Je kunt beter dagelijks een beetje bewegen, dan wekelijks van plan zijn om keihard te sporten en dit vervolgens niet te doen. Actie is effectiever dan geen actie. 

Gebruik alledaagse dingen in je leven om fit te worden

Zo kun je naar alledaagse dingen in je leven kijken als een soort van oefening. Vermijd bijvoorbeeld liften en roltrappen, maar neem elke keer de trap. Kijk of je naar je werk kunt fietsen of lopen en stap bijvoorbeeld een halte eerder uit. Maak grotere rondjes met de hond en ga lopend wat boodschappen halen. Door op een andere manier te kijken naar je dagelijks leven, ontdek je dat je gemakkelijk meer kunt bewegen. Bovendien helpen deze vormen van bewegen je vaak geld te besparen en meer ontspannen door het leven te gaan! Daarnaast verandert het je mindset en zul je zien dat je al snel zo’n trap die je op moet niet meer als vervelend ziet, maar juist een manier om fit te blijven.

Trainen voor de televisie

We zitten allemaal veel thuis tegenwoordig, maar ook daar kun je fit blijven, zonder direct uren te gaan trainen. Door te sporten in de huiskamer voor de televisie kun je zomaar een halfuurtje beweging mee pakken, zonder dat je dat echt door hebt. Ook door te kiezen voor leuke interactieve vormen, zoals Wii Fit Plus en Wii Sports Resort, heb je nauwelijks door dat je aan het bewegen bent. Het is makkelijk om jezelf even op die Wii Fit plank te zetten. De drempel is erg klein. Je hoeft je niet helemaal om te kleden en je hoeft de deur niet uit. Bovendien kun je automatisch je vooruitgang bijhouden en word je direct beloond met punten en een plaatsje op de scorelijst.

Alles kan een oefening zijn

Stofzuigen is ook een sport! Hetzelfde geldt voor het wassen van de ramen, het opruimen van je kledingkast, het schrobben van de badkamer, of het inruimen van de vaatwasser. Zie daarom het huishouden niet langer als een vervelende sleur die nu eenmaal moet., maar een manier om twee vliegen in één klap te slaan. Maak je leefomgeving prettiger en wordt bovendien gezonder! Je hoeft niet meer zo op te zien tegen het stofzuigen en het zorgt voor een gezond lijf!

0