Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Echte mannen bouwen huizen zelf

Posted on

Ben je toe aan een nieuwe plek voor jou en je gezin en ben je benieuwd wat er echt bij je past? Ga dan eens op zoek naar de mogelijkheden om je huis zelf te bouwen. Alles valt te leren en als je bepaalde wensen hebt, waarom realiseer je deze dan niet zelf? Een huis bouwen kost tijd, maar dat kost een huis laten bouwen ook. Maak daarom gebruik van deze kans en ga nu zelf jouw huis ontwerpen.

Huis ontwerpen en beginnen maar!

Een eigen huis ontwerpen is helemaal zo gek nog niet. Met de mannentips.nl bij de hand moet het helemaal goedkomen! Er zijn wel altijd een paar dingen die je goed in de gaten moet houden en waar je even voor moet gaan zitten:

  • Waar wordt je huis gebouwd? Energiezuinige buurt? In de drukke stad? Past je huis hier?
  • Hoeveel ruimte heb je? Grote woning of kleine woning? Vrijstaand of geschakeld?
  • Welke wensen heb je? Grote of kleine tuin, hobbyruimte, garage? Goed om over na te denken.
  • Toekomstwensen met betrekking tot huisdieren en/of kinderen? Let hier op bij de inrichting van de woning (extra kamers bijvoorbeeld).
  • Duurzaam bouwen? Wil je energiezuinig bouwen en later geld kunnen besparen/investeringen terugverdienen? Denk eens aan een warmtepomp of aan zonnepanelen. Er zijn vaak ook subsidies beschikbaar, die het zelf bouwen nog leuker maken.  
  • Alles zelf bouwen of een deel uitbesteden? Een huis bouwen is leuk, maar je moet wel van aanpakken weten. Sommige dingen kun je daarom maar beter uitbesteden aan de vakman als je er te weinig van weet. Doe dit ook, zodat je zeker weet dat alles goed gebeurt!  

Budget in de gaten houden

Als je je eigen huis gaat bouwen, houd dan je budget goed in de gaten. Ook allerlei kleine dingen kunnen veel geld kosten en het kostenplaatje behoorlijk beïnvloeden. Bereken daarom vooraf goed wat je maximaal uit wil geven aan bijvoorbeeld de slaapkamer of hetgeen je wil verbouwen of wil bouwen. Met een goede planning, bouwtekening en budgetbeheer is een huis bouwen een leuke opgave!   

0