Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een drone kopen? Welke mogelijkheden zijn er?

Posted on

Drones zijn populairder dan ooit. Waar de onbemande vliegtuigjes twintig jaar geleden nog enkel gebruikt werden voor militaire doeleinden, zijn ze sinds 2006 ook verkrijgbaar voor consumenten. Een drone kiezen is tegenwoordig geen gemakkelijke opgave; het aanbod kan behoorlijk overweldigend zijn. Kun jij door de bomen het bos niet meer zien, maar wil je wel graag verzekerd zijn van een goede drone? Dan helpen we je graag op weg!

Waar wil je de drone voor gebruiken?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je aan je drone-zoektocht begint, is waar je de drone eigenlijk voor wilt gebruiken. Wil je vette videobeelden maken? Zo ja, moeten die dan van de hoogste kwaliteit zijn, of wil je gewoon hobbymatig wat beelden kunnen schieten? Of wat denk je ervan om mee te doen aan drone-races? En wat zijn je eisen met betrekking tot de bediening? Wil je bijvoorbeeld ook dat je drone uitgerust is met een GPS-functie? Kortom: bepaal wat je eisen zijn en verdiep je dan pas in het aanbod.

Belangrijke factoren om rekening mee te houden

Nadat je bepaald hebt waar jouw toekomstige drone in ieder geval aan moet voldoen, is het belangrijk om je te verdiepen in zaken waar je misschien niet meteen aan gedacht hebt. Drones verschillen onderling namelijk enorm en hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Dit zijn de 3 belangrijkste eigenschappen:

Het aantal propellers

Veruit de meeste drones op de consumentenmarkt zijn uitgerust met vier propellers. Deze drones worden ook wel quadcopters genoemd en zijn over het algemeen goedkoper dan varianten met meer propellers. Quadcopters zijn erg beweeglijk en wendbaar, maar na enig oefenen zijn ze gemakkelijk te besturen door hobbyisten. Over het algemeen geldt: hoe meer propellers, hoe stabieler de drone zich voortbeweegt. Hexacopters (drones met zes propellers) blijven dus stabieler in de lucht hangen dan quadcopters. Ook hebben ze meer kracht, waardoor ze hoger kunnen vliegen. Octocopters hebben maar liefst acht propellers, en zijn dus nóg stabieler en kunnen nóg hoger vliegen. Dit kan erg handig zijn wanneer je professionele videobeelden maakt en dus hele dure camera-apparatuur aan je drone hebt hangen.

Camerakwaliteit

Heb je een relatief klein budget, en ben je bang dat je daardoor automatisch een drone met slechte beeldkwaliteit moet nemen? Dan kunnen we je geruststellen: over het algemeen is de beeldkwaliteit van drones erg goed. Haarscherpe Full HD beelden zijn eerder regel dan uitzondering. Wil je echt de allerbeste beeldkwaliteit? Kies dan in ieder geval een drone met gimbal.

GPS en terugkeerfunctie

Wanneer je drone uitgerust is met een GPS-functie, kun je deze nooit kwijtraken. Je weet precies waar hij op welk moment is, en je kunt zelfs van tevoren een route uitstippelen. Daarnaast is GPS noodzakelijk wanneer je een eventuele terugkeerfunctie belangrijk vindt. De terugkeerfunctie is een functie die ervoor zorgt dat je drone automatisch terugvliegt naar de plek waar hij is vertrokken wanneer er om wat voor reden dan ook geen verbinding meer tussen de controller en drone is.

Nu je de belangrijkste informatie hebt, kun je zonder problemen een drone kiezen die bij je past. Succes en veel vliegplezier!

 

0