Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dromen mag: je eigen camper als kantoor en zelfs woning

Posted on

Tijdens de pandemie is de camper veelvuldig van stal gehaald, veel vaker dan die paar weken in de zomer die we gewend zijn. Ben jij de gelukkige bezitter van zo’n busje, dan heb je misschien al mogen ervaren dat deze ook prima dienst doet als kantoor. Sommigen maken er zelfs hun woning van. Heb je nog geen camper, dan prikkelt de gedachte in ieder geval de fantasie. Dromen mag!

Een camper kopen

Of je nu een tuinhuis ombouwt tot kantoor of een camper aanschaft: de kosten ontlopen elkaar niet heel veel. Het zijn vaak stellen met kinderen die hun hypotheek verhogen of een lening aanvragen om te investeren in een tuinkantoor om rustig thuis te kunnen werken. Zij die nog niet aan kinderen denken, steken dat geld liever in een rijdend vakantiehuisje dat tevens dienst doet als kantoor en trekken eropuit. Er is veel werk waarbij je niet aan huis, noch aan kantoor gekluisterd bent. 

‘Thuiswerken’ met inspirerend uitzicht

Het kwam zoals gezegd vaak voor in 2020 en 2021: werknemers pakten ’s morgens de camper, reden naar een plek met mooi uitzicht en gingen aan de slag. Aan een presentatie of marketingplan werken terwijl achter het scherm de zee ruist, dat kan inspirerend werken. Met goed werkend internet is een hoop mogelijk. 

Onderweg geld verdienen

Sterker nog, de weg naar avontuur ligt wagenwijd open, want die vrijheid nodigt uit tot het verleggen van je grenzen. Ook in pakweg Puglia, de Dordogne of Jutland biedt het internet je de mogelijkheid om op een idyllische plek de kost te verdienen. Je zult de eerste niet zijn die kiest voor een bestaan als digital nomad, en ook de laatste niet. Zeker nu de huizenmarkt in Nederland bijzonder onaantrekkelijk wordt, zoeken werknemers naar alternatieven. Bij elkaar opgeteld komen ze tot de conclusie dat er meer manieren zijn om invulling te geven aan de drie-eenheid huisje, boompje beestje. Een bekende uitdrukking luidt dat waar veel deuren sluiten, andere weer opengaan. 

Immateriële rijkdom

Je camper is je kantoor en je woning geworden en terugrijden naar Nederland doe je precies wanneer jij dat wilt. Al zit je in de winter waarschijnlijk liever op een plek waar kamperen dan nog steeds aantrekkelijk is. Spanje of Portugal bijvoorbeeld. Dat ligt natuurlijk ook aan de faciliteiten van je camper. En misschien word je er geen miljonair mee, maar zo voel je je wel als je je laptop openklapt met uitzicht op een glinsterend meer in de Alpen, fjorden in Scandinavië, lieflijk glooiende heuvels in Italië of spectaculaire rotsformatie in Engeland. Je komt mensen tegen, leert andere culturen kennen, kortom: je ervaart immateriële rijkdom!

0