Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Drie redenen waarom een auto uit Duitsland importeren een goed idee is

Posted on

Aantal Duitse importauto’s in Nederland groeit

Steeds meer Nederlanders krijgen in de gaten dat een tweedehands auto uit Duitsland importeren een aantal interessante voordelen heeft boven een occasion uit Nederland aanschaffen. Het is dan ook niet voor niets dat het aantal Duitse importauto’s de afgelopen tijd een fikse groei doormaakt. Maar waarom zou je een tweedehands auto uit Duitsland importeren? Is dat niet erg veel moeite voor weinig opbrengst? Absoluut niet! Er zijn minimaal drie goede redenen om ook te kiezen voor een occasion uit Duitsland halen.

Een zeer interessante kostenbesparing via een importauto

Het belangrijkste argument om een tweedehands auto uit Duitsland te halen, is de zeer interessante kostenbesparing die dit oplevert. Een auto laten importeren betekent dat je dezelfde auto krijgt, maar dan een stuk voordeliger dan in Nederland. Hoe werkt dit precies? De winst zit hem in de afschrijvingskosten en de BPM-korting die je bij auto-import uit Duitsland krijgt. De kortingen en bedragen verschillen nogal per automerk, model en grootte. Criteria voor kortingen zijn vooral het brandstofverbruik, de uitstootwaarden en de nieuwprijs van de specifieke occasion die je wilt importeren. Het is hierdoor niet eenvoudig om precieze uitspraken te doen over de kortingen die je krijgt. Maar je kunt ervan uitgaan dat je honderden tot duizenden euro’s kunt besparen vergeleken met een tweedehands wagen uit eigen land. Zeker als je kiest voor bemiddeling door een goede importeur, die exact weet welke regelingen in jouw situatie het voordeligste zijn.

Meer luxe en mogelijkheden voor minder geld

Een ander groot voordeel van het fenomeen importauto is dat je meer waar krijgt voor hetzelfde geld. Dit heeft onder meer te maken met de grootte van de Duitse auto-industrie. Het auto-aanbod in Duitsland is aanzienlijk groter dan in Nederland, wat betekent dat je veel meer keuze en mogelijkheden hebt. Verder betekent een omvangrijker aanbod aan auto’s dat de prijzen hierdoor omlaag gaan.

Je profiteert van de fabrieksgarantie

Erg interessant is ook, dat is een derde meerwaarde van een Duitse importauto, je als koper vaak nog kunt profiteren van de oorspronkelijke fabrieksgarantie. Dit is zeker het geval als je een nagenoeg nieuwe auto koopt. Dat houdt specifiek in: een auto van maximaal twee jaar oud met een redelijk aantal kilometers op de kilometerteller. Fijn is dat ook na het importeren van de occasion naar Nederland de aanspraak op fabrieksgarantie blijft bestaan.

0