Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Downhill mountainbiken op de Death Road

Posted on

Wanneer je houdt van mountainbiken in de natuur en je houdt van een avontuur dan mag een tripje naar de Death Road Bolivia niet missen op je bucketlist. De Death Road in Bolivia is misschien wel de gevaarlijkste en meest uitdagende weg in de hele wereld. Daarnaast is het wellicht ook de mooiste en meest memorabele tocht die je ooit zult maken. Deze trip zul je nooit vergeten!

Death Road in Bolivia

De Death Road in Bolivia is een onverharde tweerichtingsweg over een berg met metersdiepe steile kliffen naast je. Deze death road bolivia heet zo omdat dit de weg is met de meeste dodelijke ongevallen in Bolivia en wellicht in de wereld. Deze weg is aangelegd in de jaren dertig tijdens een oorlog tussen Bolivia en Paraguay door krijgsgevangen uit Paraguay. Naast de slachtoffers die zijn gevallen tijdens de bouw van de weg plus het aantal verkeersslachtoffers zijn er inmiddels al 19000 mensen omgekomen op of naast deze weg.

death road bolivia

Verkeersregels

De death road loopt van La Paz Naar Curoico en deze weg bevind zich voor een groot deel in de bergen. Doordat de weg door de bergen loopt zijn er scherpe bochten. Wat je moet weten wanneer je besluit hier te gaan fietsen is dat er links wordt gereden wat het voor ons Nederlanders niet makkelijker maakt. Ook zijn sommige delen van de weg maar net breed genoeg voor 1 auto terwijl het wel een tweerichtingsweg is.

Moutainbiken

Een goed advies, wanneer je besluit naar de Death Road Bolivia toe te gaan, is om gebruik te maken van een lokaal bedrijf die helpen bij de tocht. Deze bedrijven kennen de weg en dat kan veel ongelukken voorkomen. De totale moutainbike route is 70 kilometer. Het startpunt van de Route is in La Paz op een hoogte van 4700 meter. De weg bestaat uit zand, aarde en lossen rotsen. Wellicht zul je na het lezen van dit stuk denken waarom zou ik dit willen? Mijn antwoord daarop is het is een onvergetelijk avontuur voor de echter waaghalzen. Of zoals de Engelsen het zeggen “no guts no glory!”

0