Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

DIY Vuurkorf

Posted on

Maak je eigen vuurkorf

Heerlijk op zomeravonden met een drankje in de hand bij de vuurkorf in de tuin zitten. Wie wilt dat nu niet? Ren nu niet direct naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt, want waarom zou je een vuurkorf kopen wanneer je eenvoudig en voor weinig geld zelf een vuurkorf maken kan. Vandaar geven we in dit artikel vier voorbeelden voor het maken van een DIY vuurkorf.

1. Oude bakstenen

Wil je zelf een vuurkorf maken, gooi dan je oude bakstenen niet weg! Stapel ze op in een cirkel, tot zo’n 40cm hoog. Maak nog een cirkel aan de binnenzijde en vul de ruimte van zo’n 15cm tussen beide cirkels met kiezelstenen. Plaats vervolgens een oude ronde grill met deksel in de binnenste cirkel en je hebt je zelfgemaakte vuurkorf welke eventueel ook als grill te gebruiken is!

2. Oude wasmachine trommel

Dit is toch wel een van de gemakkelijkste manieren om een vuurkorf te maken. De spil van de wastrommel moet er alleen even vanaf geslepen worden en de randjes kunnen het best gladgeslepen worden. Maak de trommel vervolgens schoon met een staalborstel en geef hem eventueel een kleurtje met hittebestendige verf. Bevestig (hittebestendige) poten onder de trommel en gooi wat hout in de trommel. Zó snel is deze DIY vuurkorf van een wastrommel klaar voor gebruik.

3. Beton

Zoek twee grote ronde schalen, de één iets groter dan de ander, bijvoorbeeld een metalen schaal en de onderzijde van een ronde barbecue. Deze zullen fungeren als mal om het beton in de juiste vorm te krijgen. Spray de binnenzijde van de grotere schaal en de buitenzijde van de kleinere schaal in met een anti-plak spray. Giet vervolgens het beton in de grotere schaal en zet vervolgens de kleinere schaal met zijn buitenzijde in het beton. Zet iets zwaars in de schaal, zodat de vorm van het beton behouden wordt. Wanneer het beton hard is, kan deze uit de mal verwijderd worden en opgeschuurd worden met schuurpapier. Zet als laatst een paar blikken met gel brandstof in de schaal en plaats hier een rooster overheen. Over het rooster gooi je wat stenen waar het vuur langs naar boven komt wanneer je de gel brandstof aansteekt.

4. Olievat

Ook deze DIY vuurkorf is erg eenvoudig te maken. Het beste kun je een nieuw olievat gebruiken, want in een oud olievat blijven toch altijd olie resten achter die je er moeilijk uit krijgt. Je kunt ervoor kiezen een deel uit de voorzijde van het olievat te slijpen en hier een vuurlade te maken waar het hout in gaat, of simpelweg de bovenzijde van het vat te verwijderen en het hout er via de bovenzijde in te gooien. Een handige tip is een handvat te maken op de bovenzijde, zodat deze als deksel gebruikt kan worden. Je kunt er zelfs nog een rooster boven op zetten, zodat deze zelfgemaakte vuurkorf ook als barbecue kan dienen.

4