Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

DIY: nieuw leven voor oude kasten

Op zoek naar een nieuwe hobby? Ga creatief aan de slag met afgedankte meubelen. Grote kans dat je na een beetje oefenen van een oud kastje weer iets fraais kunt maken. Let wel op: voor je het weet sta je voor al je vrienden kastjes te pimpen!

Bij het begin beginnen

Misschien heb je zelf een oud kastje staan thuis. Of je neemt die dure kast die in de woonkamer staat, maar die er eigenlijk niet meer bij past. Waar je compleet op bent uitgekeken. Kost je wat overredingskracht, vooral als de kast niet goedkoop was. Maar waarom een nieuwe kopen als je ook in de oude nieuw leven kunt blazen? Heb je zelf geen geschikte kast, kun je er een scoren bij de kringloop. Of je kijkt eens rond bij die of gene op de zolder.

Van oud naar trend

Het eerste kastje is het moeilijkst. Maar als je er eenmaal handigheid in hebt. Je kunt ervoor kiezen om het kastje kaal te schuren, putten en deuken op te vullen en hem opnieuw te lakken. Je kunt ook het kastje voorzien van nieuwe handgrepen een nieuw bovenblad of er een patroon op aanbrengen. De meest waardeloze kastjes kun je met een beetje creativiteit omtoveren tot een trendy meubelstuk. Natuurlijk moet de kast wel van goede kwaliteit zijn. Als hij uit elkaar valt van ellende, dan kun je nog zo creatief zijn, maar dan valt er niet veel van te maken.

Goed licht

Vooral als je ook ’s avonds in je klusschuur bezig bent, is goed licht onontbeerlijk. Goede ledlampen of tl-buizen kun je bijvoorbeeld scoren bij budgetlight. Je hebt er niks aan als je het niet meer goed ziet. Vooral als je begint met aflakken is een felle lamp onmisbaar. Eigenlijk is daglicht nog beter, maar soms kan het niet anders. Misschien werk jij het fijnst bij een bouwlamp? Als je maar ziet wat je doet!

0