Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

DIY bartafel van pallets

Posted on

Je kent vast het gevoel: jouw mancave voelt nog wat leeg en kaal aan. Je voelt dat er iets ontbreekt, maar wat precies? Misschien wel een stoer barmeubel om de boel wat op te leuken. Maak je eigen bartafel in slechts enkele stappen!

Als man heb je vast wel twee rechterhanden en klus je wel eens graag. Je hoeft dus echt geen fortuinen uit te geven om je mancave een unieke look te geven! Dus waarom niet zelf een bartafel maken? Tegenwoordig is het erg hip om met pallets iets leuks in elkaar te knutselen. En het hoeft nog niet eens zo heel moeilijk te zijn. Daarom houden wij ook van dit materiaal! Met onderstaande DIY is de bar in geen tijd klaar en kan je in no time gezellig een pintje pakken met de maten bij je thuis. Niet zo handig? Geen paniek, deze is echt supergemakkelijk!

Wat heb je nodig voor je DIY bartafel van pallets?

– 2 palets in dezelfde grootte
– enkele betonklinkers of een plank ter breedte en lengte van de palets
– schuurpapier
– schuurmachine
– primer
– houtverf
– vernis voor hout (voor buiten)
– cement- of houtlijm (afhankelijk van of je betonklinkers of een plank gebruikt)
– schroeven
– boor
– klem

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Schuur de pallets helemaal glad en ga er over met de primer.
Stap 2: Wanneer de primer droog is, kan je de palets verven in een kleur naar keuze.
Stap 3: Laat de verf drogen en vernis deze vervolgens.
Stap 4: zet de palletten tegen elkaar (verticaal of horizontaal) en maak ze elkaar vast met het boormachine en de schroeven (gebruik hiervoor de klem).
Stap 5: Zet vervolgens de betonklinkers vast met cementlijm. Wanneer je koos voor een plank in plaats van betonklinkers, gebruik je best houtlijm

Tip: als je een langere bartafel wil, kan je meerdere pallets gebruiken. Hoe meer pallets je gebruikt, hoe meer betonklinkers je nodig hebt! Hou hiermee rekening bij je benodigdheden.

Je kan het barmeubel zowel binnen als buiten gebruiken, want dankzij het vernis gaat het hout niet rotten! Zo, de bartafel voor in de mancave is klaar! Zet er wat krukken aan en geniet van stoere boys nights. Wie nodig jij vanavond uit?

0