Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dit zijn tijdloze items in de mannenmode

Trends in de mode komen en gaan, soms zelfs sneller dan we willen. Tegenwoordig helemaal, omdat social media je elke dag een andere trend kunnen voorschotelen. Je kunt je daar natuurlijk helemaal gek door laten maken, maar dat hoeft niet! Zo zijn er genoeg tijdloze items die je kunt aanschaffen en die je tot het eind der tijden kunt blijven dragen, hoeveel trends er ook op je af komen. Hieronder een verzameling van dergelijke tijdloze items in de mannenmode:

De chino

Wie kent hem niet? De o-zo comfortabele chino broek, waarmee je altijd een nette uitstraling maakt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Dean trousers bij RIJP Clothing, deze stijlvolle slim fit chino is verkrijgbaar in beige, grijs en navy en heeft zeker de potentie om tot het eind der tijden gedragen te worden. Daarnaast is er bij RIJP Clothing ook nog een tijdloze bermuda stijl chino verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

Het witte overhemd

Velen van ons houden niet van het gedoe van het wassen van onze witte overhemden, maar we moeten ons ook realiseren hoe belangrijk ze zijn. We kunnen hun geschiedenis terugvoeren tot het Victoriaanse tijdperk. Het was een periode waarin wit symbool stond voor rijkdom. Een overhemd van puur witte stof betekende dat je het je kon veroorloven om je kleding regelmatig te wassen. Dat is waar de klassenindeling veranderde in de categorieën “blauwe boorden” en “witte boorden” die we tegenwoordig kennen. Sommige bedienden trokken zelf een wit hemd aan, omdat ze zich “boven” hun sociale rang kleedden. Tegenwoordig is het witte overhemd niet langer exclusief voor de rijken, maar het is nog steeds een aanwinst voor je stijl. Elke man kan er goed mee uitzien.

Het marineblauwe / donkergrijze pak

Je kunt niet echt de fout ingaan met een marineblauw of donkergrijs pak. Deze klassieke kleuren stralen veel mannelijkheid en status uit. Elke man kan deze pakken dragen, zolang ze maar de juiste pasvorm hebben… die verandert namelijk wel met de jaren!

De Wayfarer zonnebril

Dit is het type zonnebril dat in de jaren ’50 furore maakte dankzij Ray Ban. De perfecte combinatie van design en esthetiek was waarom de bril opviel. Ze waren destijds een verfrissend alternatief voor de gewone brillen. Tegenwoordig hebben we meer zonnebrillen om uit te kiezen, maar het is goed om te onthouden dat een klassieker een klassieker is. Wayfarers werken goed voor een retro stijl, vooral die met licht gekleurde glazen. Ze brengen die nostalgische sfeer naar boven zonder dat je er oud uitziet.

De lichtgewicht trui met V-hals

Truien kunnen erg handig zijn voor de herfst en het vroege voorjaar. Dat zijn de momenten waarop je extra lagen kunt dragen zonder het te warm te krijgen. Ze brengen een grote verandering nadat je bijvoorbeeld in de zomer alleen maar shirts hebt gedragen. En waarom de V-hals? Dit type trui is al sinds de jaren twintig populair, vooral onder een jonger publiek.

0