Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dit zijn de lekkerste gin mixdrankjes!

Posted on

Gin is aan een opmars bezig… of liever gezegd, gin was aan een opmars bezig. Ondertussen is de drank door die opmars zo populair geworden dat de drank niet meer weg te denken is uit bars en bij feestjes. De meest bekende is uiteraard gin tonic, wat een heerlijke cocktail is als het warm is. Echter zijn er nog veel andere drankjes waar gin goed mee te mengen is. Dus ga gin kopen en lees snel verder voor de lekkerste mixen met gin.

Al in de dertiende eeuw werden jeneverbessen gebruikt

Gin en jenever zijn familie van elkaar. Al in de dertiende eeuw werden jeneverbessen gebruikt, toen vooral om nier-, lever en darm kwalen tegen te gaan. Ook tijdens de pest gebruikte men de jeneverbes, bijvoorbeeld om kamers uit te roken en de lucht te zuiveren. Nadat de pest voorbij was, werd het distilleren van de jeneverbes steeds vaker om niet medicinale redenen gedaan.

De VOC ging op zoek naar nieuwe afzetgebieden voor gin

Dankzij de Dertigjarige Oorlog werd jenever populair. Dit kwam doordat door die oorlog veel sterke dranken niet meer te verkrijgen waren. De VOC gingen echter op zoek naar overzeese afzetmarkten, en die vonden ze. Hierdoor kon de productie van jenever in Nederland toenemen en werd het een veel voorkomende drank in Nederland.

Ginnever en de eisen waar dit aan moest voldoen

Ook in Engeland ontdekte men daardoor Jenever, wat al snel veranderde in ginnever. De lijfarts van de Engelse koning kreeg daar het alleenrecht om deze gin te maken, waarna hij een soort standaard formuleerde waar Engelse gin aan moet voldoen.

Gin werd uiteindelijk ook in Amerika erg populair

Eind 19e eeuw werd gin ook steeds populairder in de Verenigde Staten en ondanks een periode van drooglegging was na die periode niemand gin vergeten en werd het direct weer populair. In de jaren 60 van de vorige eeuw raakte gin echter steeds verder op de achtergrond. Andere dranken, zoals wodka, werden veel populairder waardoor gin gezien werd als een ouderwets drankje.

Smaak werd richting die van wodka getrokken

Eind twintigste eeuw echter besefte men dat de gin wat meer als wodka moest gaan smaken als het weer populair zou willen worden. Daardoor werd er door allerlei producenten geëxperimenteerd met verschillende smaken. Uiteindelijk zorgde dit voor een heropleving van de klassieke gin.

Welke mixen met gin kennen we?

Uiteraard is de meest bekende mix met gin, de gin tonic, wat hem een bittere smaak geeft en daardoor erg lekker is als het warm is. Voor de perfecte gin tonic gebruik je een kwart deel gin en de rest tonic.

Een andere populaire mix met gin is de roze gin tonic. Door de toevoeging van framboos heeft deze mix een wat zoetere smaak. Voor een zogenaamde roze gin tonic heb je nodig:

– gin

– tonic

– frambozensiroop

– muntblaadjes

– ijsblokjes

– voeg een aardbei toe om het eventueel nog fruitiger te maken

Wist je dat gin ook erg goed te mixen is met cola? Deze frisdrank is natuurlijk zoet, maar heeft ook een bittertje en deze combinatie is samen met gin heerlijk! Benieuwd? Gooi dan flink wat ijsklontjes in een longdrink glas, vul deze voor een kwart met gin en vul af met cola. Perfecte manier om gin te drinken als je geen fan bent van tonic.

0