Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dit is de beste bril bij jouw oogkleur

Posted on

Bij een eerste ontmoeting kijk je vrijwel direct in iemands ogen. Mensen met een bril denken vaak dat ze daarom minder indruk maken, maar met een goede bril kun je jouw oogkleur juist versterken. Een mooie bril is dus minstens zo belangrijk als een trendy paar schoenen. Bij elke oogkleur past weer een andere kleur montuur. Zo weet je zeker dat je vanaf het eerste moment de aandacht naar je toetrekt. In dit artikel kom je erachter hoe jij een bril kunt uitkiezen op basis van jouw oogkleur!

Stralende, blauwe ogen

Ben jij één van de gelukkigen met blauwe ogen? Dan wil je deze schitterende oogkleur natuurlijk benadrukken. Gelukkig zijn er verschillende monturen te vinden die jouw oogkleur versterken. Een montuur met contrasterende kleuren is hier een goed voorbeeld van. Zo zijn kleuren als cognac en koper een goede keuze. Wil je niet dat alle aandacht naar je ogen gaat? Dan kun je het beste kiezen voor een montuur met een blauwe tint. 

Zeldzame, groene ogen

Als je ogen een groene kleur hebben, ben je eigenlijk heel uniek. Maar een heel klein deel van de bevolking heeft namelijk deze oogkleur. Als je deze kleur niet te veel wilt laten opvallen, zou je kunnen kiezen voor een montuur met een groene tint. Wil je jouw ogen er wat meer uit laten springen? Leuk! Brillen met een rode of houtachtige kleur zijn dan helemaal aan jou besteed. 

Dominante, bruine ogen

Bruine ogen zijn veelvoorkomend, maar dat maakt ze niet minder mooi. Bovendien heb je met deze oogkleur geluk als je een bril uit gaat zoeken. Bijna elke brilkleur staat jou namelijk goed. Of het nu een rood, blauw, paars, zilver of goud montuur is, iedere kleur laat jouw ogen stralen. Vind jij jouw oogkleur van nature al geweldig? Kies dan voor een bril met een bruine of zwarte tint. 

Andere gezichtseigenschappen die je helpen met je keuze 

Een bril gevonden in de kleur die goed bij jouw ogen past? Goed bezig! Mocht je het toch nog wat lastig vinden om te kiezen welke bril bij jou past, dan zou je kunnen kijken naar een aantal andere factoren. Je huidskleur, gezichtsvorm en haarkleur kunnen namelijk ook helpen bij het uitzoeken van een bril. Het makkelijkste is om een aantal brillen te gaan passen, zo kom je er snel achter wat je zelf het leukst vindt!

Een bril, is dat wel iets voor mij?

Na het passen van een aantal brillen is het mogelijk dat je het dragen van een bril niet zo ziet zitten. In dat geval kun je overwegen om lenzen te gaan dragen. Bij het dragen van contactlenzen is er niets meer wat jouw oogkleur in de weg staat. Ook zijn er genoeg goedkope contactlenzen beschikbaar, zo kun jij ontdekken of het dragen van lenzen bij jou past.

0