Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De zoektocht naar een tweedehandse Renault

Posted on

Je kunt – als je op zoek bent naar tweedehands Renault modellen- meteen naar de Renault garage gaan. Je kunt echter ook eerst online op zoek gaan naar een geschikt tweedehandsje van dit Franse merk, want die vind je daar net zo eenvoudig als een gebruikte computer, goedkoop meubilair, een flitsende 29 inch mountainbike of een American oldtimer. Het is net wat je wilt en net wat je van een Renault occasion verwacht.

Duurder

Ga je naar de garage om de hoek, dan weet je een aantal zaken op voorhand al zeker. Het belangrijkste is dat een Renault occasion daar vaak duurder is dan wanneer je online gaat zoeken. Maar: doorgaans kun je ook uitgaan van het feit dat de Renault dealer betrouwbaar is. Bovendien biedt de Renault garage vaak meer in de vorm van garantie, een servicebeurt of APK, vervangend vervoer bij pech of een gegarandeerde kilometerstand. Je betaalt meer, maar krijgt dus ook vaak meer.

Top 10

Doorgaans worden tweedehands Renault modellen, net als occasions van andere merken, online gezocht en gevonden. Helemaal als het gaat om een tweede autootje of een boodschappenwagentje voor de vrouw. Het risico dat er een wellicht wat minder betrouwbare auto wordt aangeschaft, wordt dan op de koop toegenomen. Online vind je, simpelweg door het intoetsen van Renault Nederland, een werkelijk indrukwekkend aanbod van deze Franse auto’s in tal van uitvoeringen en prijsklassen. Ongetwijfeld zitten de merken die in de top 10 van tweedehands Renault modellen er zeker bij. Die top 10 bestaat overigens uit de modellen Clio (onbetwist koploper), Twingo, Megane, Captur, Scenic, Kangoo, Laguna, Grand Scenic, Hadjar en Espace. Heel divers dus; groot en klein, heel oud en nog piepjong. Of zoals men dan zegt: voor elk wat wils.

Minder hoge eisen

De zoektocht naar een geschikte occasion begint vrijwel altijd op het internet. In dat geval dus met het intoetsen van de zoekwoorden Renault Nederland. Een bezoek aan de dealer van Franse auto’s kan altijd immers nog. Vaak kijken mensen eerst zelf op internet, zeker als het gaat om een tweede auto waaraan vaak minder hoge eisen gesteld worden of waarvoor men niet al te veel wil betalen.

 

0