Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De voorjaarstrends in jassen voor 2021

Posted on

Het is lente in Nederland, maar dat wil nog niet zeggen dat je altijd in een shirtje naar buiten kunt. Sterker nog, dit voorjaar is behoorlijk nat en de temperaturen zijn erg laag voor de tijd van het jaar. Zeker na enkele jaren met een warme lente lijken we dit niet meer gewend te zijn. Vandaar dat we op zoek moeten naar heren jassen tegen de neerslag en de kou, zelfs in de lente. In dit artikel kijken we naar de trends op dit gebied voor het voorjaar van 2021.

Eigenlijk wil je natuurlijk helemaal niet meer op zoek naar een regenjas heren zo vlak voor de zomer, maar met temperaturen onder het gemiddelde ontkom je er niet aan en gelukkig heeft een winkel als de Bijenkorf veel keuze. Daarnaast kun je een praktische jas als een regenjas (helaas) genoeg gebruiken in Nederland. Na de zomer komt namelijk weer… de herfst.

All time classic: de trenchcoat

De trenchcoat is de ideale tussenjas heren en een echte klassieker. Een “duster coat”  is een mooie variant hierop, waarbij de jas enkel gesloten kan worden met een ceintuur en er dus geen rits of knopen aanwezig zijn. Deze chique trenchcoat ontstond in oorlogstijd waardoor het behoorlijke militaire uitstraling heeft. Kenmerkend voor dit type jas is vooral de dubbele rij aan knopen. De lengte van een trenchcoat kan variëren van kuithoogte tot net boven de knie. De meest traditionele kleuren zijn khaki, camel en marineblauw, al zie je ook steeds meer moderne varianten als koraalrood. Vaak kan de isolerende voering eruit gehaald worden, waardoor dit ook de ideale zomerjas is.

Jeans jackets

Spijkerjassen zijn natuurlijk ook echt tijdloze klassiekers. De jeans jassen zijn veel minder getailleerd dan dat we voorheen zagen. Ze hebben tegenwoordig vaak een vierkante vorm, wat weer helemaal aansluit op de baggy trend die vorig jaar is ingezet. Ook wordt er gespeeld met kleur, en zelfs color blockings. Dus de tijd dat jeans jackets altijd blauw waren, ligt ver achter ons.

De lammy jas 

De lammy jas is een jas met lamsvacht, wat steeds vaker een imitatievacht is. Deze heerlijke warme vacht kan aan de buitenkant of aan de binnenkant van de jas zitten, er zijn zelfs merken die het zowel aan de binnen- als aan de buitenkant hebben, wat de jas erg ‚fluffy’ maakt . Op deze manier kun je met dit model alle kanten op, het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uitgaat. Eén ding is echter zeker: ook deze lente blijft een lammy jas hot, net als afgelopen winter.

De leren jas

Ook de leren heren jas gaat al lang mee en is een soort van basis item geworden. Leer is een natuurlijke stof die erg geschikt is voor de lente. Het isoleert, stoot water af en houdt je warm. Leren jassen heb je in allerlei verschillende modellen, maar voor heren zien we de korte leren jas  zich als trend aandienen. Een leren jas is daarnaast ook de ideale heren jas, hij heeft een stoere uitstraling en kan eigenlijk naar elke gelegenheid gedragen worden. 

Het bomber jack

Bomber jacks zijn tegenwoordig één van de meest geziene jassen op straat. Waar het zijn oorsprong in de jaren ’50 en ’60 in de vorm van een ‘pilotenjas’ vond, is het tegenwoordig een jas die je in allerlei kleuren en stijlen kunt tegenkomen. Zo kun je denken aan prints als bloemen of camouflage, maar ook aan pastels, felle kleuren en zelfs metallic tinten. Kenmerkend voor het bomberjack is het korte en niet-getailleerde model: rond het middel zit deze dan ook wat ‘losser’ en luchtiger. Het bomberjack heeft een casual uitstraling en is veelal geschikt voor frisse momenten, zoals de Nederlandse lente. 

Afbeeldingen: www.debijenkorf.nl

0