Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De voor- en nadelen van leren eetkamerstoelen

Posted on

Als je op zoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen, dan heb je een ruime keuze uit verschillende modellen, designs en gebruikte materialen. Veel mensen kiezen voor eetkamerstoelen van leer. Leren eetkamerstoelen staan altijd stijlvol en zijn passend voor vrijwel ieder interieur. Als je kiest voor een eetkamerstoel met leren zitting, dan moet je ook nog een keuze maken uit welk soort leer? Er zijn verschillende soorten leer met elk hun eigen voor- en nadelen en er is ook kunstleer. Wil je echt voor goede kwaliteit gaan, kies dan altijd voor echt leer. Maar wat zijn de voordelen van leren eetkamerstoelen en kleven er ook nadelen aan?

De voordelen

Duurzaam

Leer is een natuurlijk materiaal en is hierdoor zeer duurzaam. Een eetkamerstoel met leren zitting kan hierdoor jaren of zelfs een leven lang meegaan. Nog steeds bestaan er antieke stoelen met lederen bekleding die nog altijd in goede staat zijn.

Hoe ouder hoe mooier

Leer heeft de prettige eigenschap dat hoe ouder het wordt en des te meer het wordt gebruikt, hoe mooier het leer wordt. Ook al ziet het leer er wat doorleefd uit en zitten er eventueel wat slijtageplekken op, dit is de charme van het leer.

Uniek en tijdloos

Doordat leer een natuurlijk materiaal is van dierenhuiden, is elke eetkamerstoel volstrekt uniek. Er bestaat geen stoel met dezelfde leerstructuur. Leer zal ook nooit uit de mode raken. Welke woontrend er ook in is, er is altijd wel een meubelstuk van leer trending.

Zeer hoge kwaliteit

Leer voor eetkamerstoelen is zeer geschikt omdat je veel van doen hebt met vlekken, spetters en geurtjes. Mocht leer vuil worden, dan is het gemakkelijk af te nemen. Leer zal waneer deze niet in direct zonlicht staat niet snel verkleuren en eventuele gebruikssporen geven de stoel een authentieke look.

De nadelen

Naast voordelen zijn er ook wel enkele nadelen van leren eetkamerstoelen te bedenken.

Niet in elk seizoen even prettig

Tijdens de winter kan leer koud aanvoelen. Tijdens de zomer kan dit wel prettig aanvoelen, maar als het echt warm zomerweer is, dan voelt leer juist plakkerig en zweterig om op te zitten.

Pas op met huisdieren

Heb je huisdieren, zoals een hond of kat? Dan moet je altijd oppassen dat scherpe nageltjes niet in het leer komen. Leer kan veel hebben, maar scherpe nagels gaan diep en zullen het leer beschadigen.

Voorkom uitdroging

Zet leren eetkamerstoelen niet in de buurt van een verwarming of direct zonlicht. De warmte kan het leer laten uitdrogen. Dit is niet mooi om te zien en er is kans op scheuren.

0