Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De trend van nu: armbanden voor mannen

Waar wij mannen vroeger niet veel opties hadden om accessoires bij onze outfit te kiezen, is dat nu anders. De enige opties die mannen op dat gebied hadden waren eigenlijk een horloge, een ring of een ketting. Deze laatste is steeds minder populair geworden, maar daar is wel iets voor in de plaats gekomen: stoere heren armbanden. Dit zijn geen armbanden zoals we die bij vrouwen zien, maar stevige, bredere armbanden, vaak gemaakt van een robuust materiaal. Zo heb je de mannen touw armband, of juist van leer. Alles wat je over mooie armbanden voor mannen moet weten, lees je hieronder.

Onderscheidende outfit

De armbanden voor mannen zoals die gemaakt worden door merken als wildenbergwear.nl komt voort uit de horloge trend van een paar jaar geleden. Plots zag je iedereen met grote horloges om hun polsen en ontdekten mannen dat een horloge ook beste en accessoire kan zijn, in plaats van een puur praktisch ding. Met zo’n horloge kun je je onderscheiden en je outfit een boost geven… en dat is precies wat een armband voor mannen ook doet!

touw armband mannen

Helemaal op jouw smaak afstemmen

Dit type armband vind je in allerlei uitvoeringen, gemaakt van verschillende materialen. Veel mannen vinden het dragen van sieraden overdreven of patserig. Dat is dus bij een armband niet het geval Je kunt deze helemaal op jouw smaak afstemmen, van heel sober tot uitbundig. Daarnaast zijn dit soort armbanden in de meest uiteenlopende kleuren te verkrijgen, dus altijd te matchen met jouw smaak en outfit.

Ga voor contrast

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om juist contrast te zoeken bij het dragen van een dergelijke armband in combinatie met je outfit. Als je bijvoorbeeld een rustige outfit aan hebt, met overwegend donkere tinten, kan een armband met een fellere, contrasterende kleur je outfit juist helemaal afmaken. Een heren armband kan ook goed gecombineerd worden met een horloge. Kies er wel een die volledig aansluit bij de stijl van dat horloge, dan kan zijn qua kleur of materiaal.

kralen armbanden mannen

Eén eyecatcher

De meest voorkomende materialen bij armbanden voor mannen zijn leer, staal of kralen. Belangrijk is dat je niet meer dan één eyecatcher aan je pols hebt. Zo voorkom je dat het sieraad fout of te patserig overkomt, of dat je erbij loopt als Mr. T. Je kunt wel combineren met kleine bandjes, denk bijvoorbeeld aan een brede grove schakelarmband met een of enkele fijne lederen armbandjes.

Hoe bepaal je je maat?

Typisch voor deze armbanden is dat je ze los om de pols draagt. Gemiddeld in een mannenpols ongeveer 17 á 19 centimeter in omvang. Geen idee wat jouw maat is? Meet de omvang dan even op met een meetlint, net boven het polsbotje. Heb je geen meetlint thuis? Bestel dan gratis een meetlint hier.  Voila, nu weet je welke maat heren armband je kunt bestellen zonder deze te hoeven passen.

mannen armbanden

Leer kan overal bij

Een leren armband is de meest populaire onder de armbanden voor mannen. Deze hebben een stoere uitstraling! Leer matcht bij zowat elke kledingstijl en is in verschillende kleuren te koop. Draag je vaak een pak? Kies dan voor een fijner model. Een leren armband kan enkel of gecombineerd gedragen worden. Maak je outfit speels door leer te combineren met bijvoorbeeld staal, zilver of goud.

Ook staal is het uiteraard het perfecte materiaal voor een mannen sieraad. Staal is stoer, maar ook heel praktisch. Het blijft er altijd goed uitzien en is niet gevoelig voor wind. Extra stoer zijn de stalen armbanden met grove schakels

0