Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De spannende Netflix-serie El Recluso

Posted on

De oplettende Netflix-fan weet het al langer: de streamingdienst heeft duidelijk iets met Spaanstalige producties. Naast de succesvolle serie La Casa de Papel zijn er talloze andere spannende Netflix series te zien. Een van de laatste toevoegingen springt er echter bovenuit: El Recluso. Lázaro Mendoza (Ignacio Serricchio) is een voormalig marinier die zich laat opsluiten in een Mexicaanse gevangenis. Hij moet erachter zien te komen waar de dochter van een hooggeplaatste Amerikaan gevangen wordt gehouden. Kortom, weer een nieuwe spannende mannen serie op Netflix.

Nieuwe mannen serie op Netflix

Mexicaanse gevangenissen zijn berucht vanwege de gewelddadige gevangenen. Dat beeld wordt alleen maar versterkt door de spannende Netflix serie El Recluso. De gevangenis wordt voornamelijk bevolkt door getatoeëerde gangleden voor wie het gebruik van geweld de gewoonste zaak van de wereld is. De corruptie viert hoogtij, kortom, in El Recluso op Netflix zie je exact wat je verwacht van een Latijns-Amerikaanse gevangenis.

El Recluso op Netflix

In de gevangenis is een man de baas, Mariano Tavares. Hij is de onbetwiste leider van een van de belangrijkste gangs. Lázaro Mendoza zal het vertrouwen moeten winnen van Tavares om succes te kunnen boeken in zijn undercover operatie. Na aankomst in ‘La Rotundo’ weet hij zich snel aan te passen en binnen de kortste keren behoort hij tot de selecte groep van mannen die het vertrouwen genieten van Tavares. Dankzij zijn verworven positie weet hij al snel voldoende informatie in te winnen over de verblijfplaats van Linda, de dochter van de Amerikaanse rechter die ontvoerd is. Einde verhaal? Zeker niet.

De dochter van de rechter

Waar het in de eerste helft van de spannende Netflix serie gaat om het redden van Linda, daar wordt de situatie van onze held een stuk lastiger in de overige delen. Mendoza wordt verraden door iemand waar hij het niet van had verwacht: zijn opdrachtgever. Nu wordt de strijd pas echt spannend en Mendoza schakelt de hulp in van een bekende uit de gevangenis, de mensenrechtenadvocaat Frida Villareal.

Ignacio Serricchio

Als het gaat om spannende Netflix series, heeft de streamingdienst een naam hoog te houden. El Recluso is in dat opzicht perfect. Het houdt het midden tussen Prison Break en Taken en is in feite een remake van een andere magistrale serie, El Marginal uit Argentinië. Ignacio Serricchio weet zijn rol als ex-marinier bijzonder goed te spelen. Zijn karakter krijgt de nodige diepgang zonder dat hij een moment van zwakte laat zien aan zijn vijanden. Dankzij zijn acteerprestaties is El Recluso een verademing om naar te kijken. De spanning wordt op de juiste manier opgevoerd en op geen enkel moment gaat het vervelen. Dat je het hele seizoen in een keer kunt bingen is natuurlijk mooi meegenomen.

Het eerste seizoen van El Recluso is momenteel te zien op Netflix.

0