Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De ontwikkeling van voetbalkleding

Posted on

Uiteraard zijn voetbalschoenen ontzettend belangrijk voor elke voetballer.voetbal De schoenen moeten voelen als een tweede huid, trendy zijn en voldoende steun bieden. De meeste spelers hebben liever wat strakkere schoenen en tegenwoordig is ook de kleur van de schoen erg belangrijk. Was er vroeger slechts een zwarte voetbalschoen beschikbaar, tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid. Er is amper nog een zwarte voetbalschoen beschikbaar. Het zijn andere tijden, waarin sommige professionele voetballers zelfs op twee verschillende schoenen spelen. Je kunt tegenwoordig zelfs je eigen voetbalschoenen ontwerpen.

Sokken moeten lang genoeg zijn

Met andere woorden; kleding en schoeisel is steeds belangrijker geworden in de voetbalsport. Dat geldt ook voor de kleding waarin wedstrijden gespeeld worden en de kleding waarin getraind wordt. De wedstrijdshirts zijn tegenwoordig allemaal getailleerd, waar vroeger shirts vooral erg ruim zaten. Het broekje is kleiner dan vroeger, toen de wijde broek gerust tot net boven de knie mocht komen. De sokken dienen nu vooral langer te zijn. Dit is op het conto te schrijven van Cristiano Ronaldo, tegenwoordig uitkomend voor Juventus. Hij was de eerste speler die de voetbalsokken over de knie droeg. En uiteraard volgden jeugdspelers massaal dit voorbeeld. Sokken? Als ze maar lang genoeg zijn.

Wijde pijpen?

Ook de trainingspakken bieden tegenwoordig veel meer comfort als vroeger en zijn beter afgestemd op de activiteit. Het trainingspak waarin getraind wordt, heeft doorgaans smalle pijpen. Voetballen met wijde pijpen? Dat deden ze vroeger, dat kan tegenwoordig niet meer. Anders ligt dat voor de pakken waarin niet gesport wordt, maar die in de vrije tijd gedragen worden. Die mogen nog wel wijd zijn. Het aanbod trainingspakken is anno 2018 indrukwekkend groot. Kijk maar eens op deze voetbal webshop. Je weet niet wat je ziet. Wat een aanbod!

Modeshow

Trainingspakken en ook andere voetbalkleding was vroeger vooral praktisch. Je trainde er in en hoe het er precies uitzag deerde niet zo veel. Hoe anders is dat nu. Elke voetballer, hoe jong of oud ook, doet eraan mee en maakt van elke training en wedstrijd een soort van modeshow. Met gekleurde schoenen, getailleerde shirts en de voetbalsokken tot ver over de knie. Spelers met wat langer haar dragen een haarbandje en het broekje is kort. De getrainde vormen van de voetballer van nu mogen dus gezien worden. Voetbal trainingspakken en andere kleding; je kunt er tegenwoordig zonder voor schut te staan een ‘ware modeshow’ mee lopen. Het oog wil ook wat in de voetballerij, zoveel is ondertussen wel duidelijk geworden.

0