Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De kernelementen voor een mannelijk interieur

Stoer is hét toverwoord in een mannen interieur

Een soft interieur met romantische rode kussentjes en bloemetjes op tafel? Nee, daar houden de meeste mannen niet van. Een echt mannelijk interieur is natuurlijk stoer. Er is leer aanwezig, robuuste materialen en in het interieur zijn stoere accessoires te vinden. Ook laat een mannelijke woninginrichting iets zien van je persoonlijke interesses als man. Maar hoe geef je nu vorm aan een echte mannelijke woonstijl?

1. Een stoere leren fauteuil als middelpunt van je woonkamer

In een mannelijke woonkamer staat sowieso een stoere leren fauteuil waar je lekker in weg kunt zakken. Leer staat niet alleen hip en komt krachtig over, maar is ook een prettig materiaal. Een leren fauteuil is met een doekje snel en gemakkelijk schoon te maken. Prettig aan stoelen en andere meubels van leer is verder ook dat ze duurzaam zijn en een lange levensduur hebben.

2. Gebruik meubilair van robuuste en natuurlijke materialen

Een strakke tafel met stenen blad of een salontafel van hout en staal zijn perfect voor een mannelijke woningstijl. Met dit soort meubels maak je echt indruk. En wat mannen natuurlijk ook wel lekker vinden: aan onderhoud en schoonmaakbeurten ben je nauwelijks tijd kwijt. Het reinigen van strakke en robuuste meubels stelt nauwelijks iets voor. En de investering die je doet in stoere mannen meubels betaalt zich ook weer terug: robuust en sterk materiaal gaat decennialang mee. Stoere en eigentijdse mannen meubels vind je op Station7.nl.

3. Lekker ruige wanden met reliëf

Echt stoer doen in huis? Kies dan voor muren en wanden die lekker ruig zijn en een beetje reliëf hebben. Zo kun je gaan voor een bakstenen muur of de wanden schilderen met een grove structuurverf. Met strak geverfde witte wandjes kun je als hippe man echt niet aankomen!

4. Gebruik stoere fotolijsten, posters of hippe schilderijen

Houd je van motoren, van een bepaalde sport of heb je bepaalde boeiende hobby’s waarin je je helemaal verliest? Dan mag je als hedendaagse man dit gerust laten terugkomen in het interieur. Want je maakt je interieur er lekker persoonlijk mee. Hang bijvoorbeeld hier en daar leuke foto’s op waarop je al paraglidend bent te zien. Nog afwisselender wordt het als je hierbij kiest voor elektronische fotolijsten, zodat je telkens wisselende foto’s kunt laten zien.

0