Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De kater komt later? De 3 beste manieren om een kater te verslaan

Een leuk feest gehad, maar morgen moet je er weer staan?

Je kent de situatie vast wel: je hebt een leuk avondje gehad, bent lekker wezen stappen met je vrienden en… flink wat drank achterover geslagen. Maar morgen moet je er weer staan. Omdat je aan het werk moet of omdat je ’s avonds een date hebt. De vraag is dus wat te doen tegen een kater? Een kater verhelpen is op meerdere manieren mogelijk. De drie beste tips voor een kater verhelpen lees je in dit blog.

1. Een kater verhelpen met magnesium

De beste tip is: gebruik magnesium. Want zo kom je het snelst van een kater af! Magnesium tegen kater, zo blijkt uit onderzoek, is uitermate effectief. Zo kom je het snelst van een kater af, blijkt uit onderzoek van mannen die een kater hebben en magnesium gebruiken. Hoe zit dit precies? Magnesium is een mineraal dat in veel voedselproducten voorkomt, zoals noten, groenten en in broodproducten. Als mineraal is magnesium belangrijk bij het goed werken van enzymen, hormonen, de spierwerking en bij de instandhouding van sterke botten. Uit een onderzoek in 1996, gehouden onder veertig personen, bleek dat magnesiuminname hielp tegen hoofdpijn bij een kater: bij liefst 80 procent van de proefpersonen! Kortom: na een avondje stappen kun je prima magnesium tegen kater verschijnselen gebruiken.

magnesium tegen kater

2. Drink voldoende water en/of gebruik paracetamol

Een tweede tip als antwoord op de vraag Wat te doen tegen een kater, is om de volgende ochtend voldoende water te drinken. Het liefst kort na het drinken al, zodat het vochtgehalte in jouw lichaam voldoende blijft. Hoofdpijn en een katergevoel zijn namelijk vooral het gevolg van een vochttekort in de hersenen en in het lichaam. Wat ook wel helpt is het slikken van een pil paracetamol. Met name paracetamol met coffeïne (500 mg) is voor veel mannen na een avondje doorzakken een probaat middel tegen knallende hoofdpijn.

kater verhelpen

3. Pas jouw gedrag aan

Probeer een kater te voorkomen door jouw gedrag aan te passen. Drink tijdens een avondje stappen niet allerlei alcoholsoorten – zoals whiskey, bier, cognac en/of wijn – door elkaar. Beperk je tot één soort alcoholische drank. Heb je toch een kater te pakken, pas jouw gedrag dan de volgende dag aan. Belangrijk is om het rustig aan te doen. Verricht dan ook geen grote inspanningen en vermijdt zoveel mogelijk de zon. Ook is het aan te raden om in de ochtend en vroeg middag niet te eten als je een kater hebt.

0