Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De juiste zomerjas kiezen doe je zo

Posted on

Je bij elke gelegenheid elegant voelen is tegenwoordig een prioriteit voor niet alleen vrouwen maar ook veel mannen. Vooral voor hen die goed in het leven willen staan, succesvol willen lijken, en geen genoegen nemen met minder. Naast een pak is de jas het belangrijkste stuk in de kleerkast van de mannen. Maar in de zomer wordt het vaak net iets te warm voor een pak en dan is het een goed idee om voor een lichte zomerjas te gaan. Helaas moet de jas die mooier dicht dan open is nog worden uitgevonden. Veel mannen laten daarom hun jas links liggen en riskeren de soms frisse en natte zomerdagen in ons land te trotseren zonder jas.

De ideale zomerjas 

Om de mannelijke elegantie niet te ondermijnen is het belangrijk de garderobe aan te vullen met een jas die de elegantie van je kledij juist versterkt en niet wegneemt. Dat nodigt net uit om wél een zomerjas te dragen. Er zijn heel wat mooie stoffen om uit te kiezen: katoen, wol (dat klopt, ook in de zomer kun je kiezen voor dunne wol), linnen en zelfs zijde. Dat hoeft niet allemaal op maat, de juiste confectie biedt al heel wat opties. Let wel op dat je het juiste model zomerjas kiest.

Welk model zomerjas kies ik best?

Er zijn zomerjassen in veel verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een zomerjas met twee of drie knopen in regular fit versies. Deze zomerjassen vallen vandaag de dag erg in de smaak bij de klassieke en iets traditionelere man. Deze stijl is perfect voor alle mannen die niet al te veel aandacht besteden aan de mode van het moment en die willen dat hun elegantie tijdloos is.

Daarnaast kan je ook gaan voor een zomerjas in een meer slanke uitvoering, met een moderne en jeugdige look. Dit zijn trendy zomerjassen, geschikt voor wie midden in de mode van het moment leeft. Het zijn zomerjassen die het silhouet van je lichaam volgen en dus perfect zijn voor wie zijn slanke en sportieve lichaamsbouw in de kijker wil zetten. Ze zijn soms iets minder comfortabel omdat ze geen maximale bewegingsvrijheid bieden zoals een regular fit, maar voelen wel fijn aan!

Maak je outfit af met een smartwatch

Ongeacht je favoriete snit, een horloge is een echte must-have. En voor de moderne man is er de smartwatch, het ‘slimme’ horloge waarmee je meldingen kunt ontvangen, muziek kunt afspelen, routebeschrijvingen kunt uitstippelen en zelfs kunt bellen!

Ze zijn er in allerlei vormen en varianten: rond, vierkant, elegant, sportief, goedkoop, luxe, wat je maar wenst. Het voordeel ten opzichte van een traditioneel horloge is dat smartwatches werken via Bluetooth en Wi-Fi en de internetverbinding van je smartphone gebruiken om je van heel veel functies te voorzien. De meest geavanceerde modellen bevatten zelfs sensoren waarmee je je aantal stappen kan bijhouden. Zo zie je maar weer, stijlvol en praktisch kunnen hand in hand gaan.

0