Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dé innovaties op het gebied van smartphones

Posted on

Tegenwoordig kan niemand er meer zonder; de smartphone. Als íets voor een revolutie heeft gezorgd is het wel de constante bereikbaarheid van ons allemaal, door middel van dit knappe staaltje technologie. De eerste jaren volgde de ene innovatie de andere op. Waar we begonnen met alleen bellen, kwam al snel de camera om de hoek kijken en ook muziek luisteren werd steeds gebruikelijker. Vandaag de dag doen we daadwerkelijk álles met onze smartphone, van bankieren, handelen in crypto tot aan werken. De grootste innovaties lijken dan ook wel een beetje geweest. Wat voor ontwikkelingen er vandaag de dag gaande zijn? Hier vind je ze op een rij. 

Terug naar toen

In de beginjaren waren er nog helemaal geen telefoonabonnementen inclusief belminuten en data te krijgen. Eerst kocht je prepaid kartonnen kaartjes, en later kocht je een soort van kassabon met code in de supermarkt. Aan de hand daarvan kon je dan je beltegoed opladen, dit was dan helaas ook vaak weer sneller op dan je lief was. Deze tijd ligt ver achter ons, maar toch zien we dat prepaid internet met een grote inhaalslag bezig is. Door het ontstaan van steeds meer betrouwbare Wifi hotspots zijn die dure data abonnementen niet meer nodig. Ook irriteerde het mensen steeds meer dat ze onnodig hoge kosten hadden, doordat ze hun bundel hadden overschreden. Of juist omdat ze helemaal géén gebruik meer maakten van hun databundel, maar er wel voor betaalden. Met prepaid abonnementen is dit verleden tijd. Echt een aanrader om eens naar te kijken. 

Andere merken

We kennen allemaal de twee grote spelers op het gebied van telefonie wel. In de beginjaren hadden we ook nog wel eens een Siemens of Nokia in onze broekzak zitten, maar dat is vandaag de dag wel anders. Toch zijn er nog wel andere goede merken, je moet alleen iets beter zoeken. Zo zijn de Xiaomi redmi note 11 pro en andere modellen van dit merk met een opmars bezig. Het zijn telefoons van topkwaliteit die niet onder doen voor de bekende merken. En de prijs? Die is inderdaad een stuk voordeliger. Ook het belang van duurzaamheid neemt in de wereld van telefonie een grotere rol in. Zo zijn er al duurzame merken als Fairphone verkrijgbaar die bewust letten op hun voetafdruk.

Kortom, de innovaties op het gebied van telefonie lijken minder groot dan in de beginjaren maar er gebeurt nog steeds het nodige. De aandacht voor duurzaamheid neemt toe en ook lijken er concurrenten van de bekende merken te ontstaan. Iets wat wellicht voor de balans op de markt nog niet zo’n verkeerde ontwikkeling is. 

0